Δευτέρα 06/05/2024

Σαν Σήμερα 31 Οκτωβρίου

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 31 Οκτωβρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1912 μικτό στρατιωτικό απόσπασμα, υπό τον Αντισυνταγματάρχη Μήτσα, μετά από σκληρό αγώνα, απελευθερώνει από τους Τούρκους το Μέτσοβο. Τον αγώνα βοήθησε και τμήμα από 53 εθελοντές Κρήτες, υπό τον Γεώργιο Σκουλά

Το 1918 ο Άγγλος Στρατηγός Μιλν ορίζει ως διοικητή των συμμαχικών στρατευμάτων κατοχής της Ευρωπαϊκής Τουρκίας τον Στρατηγό Ουίλσον, Διοικητή του XII Βρετανικού Σώματος Στρατού. Έτσι, στο ακρωτήριο Έλλη και στο Κουμ Καλέ αρχίζει η αποβίβαση της 28ης Βρετανικής Μεραρχίας και επιτυγχάνεται η είσοδος των συμμαχικών και ελληνικών πλοίων στο λιμάνι της Κωνσταντινουπόλεως.

Το 1921 αεροπόροι της Γ’ Μοίρας Αεροπλάνων αναγνωρίζουν και βομβαρδίζουν με αεροσκάφος Breguet αεροδρόμιο κοντά στο Μπουκαρούζ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί ορμητήριο της Τουρκικής Αεροπορίας.

Το 1940 το αντιτορπιλικό ΨΑΡΑ, με κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Κώνστα και το αντιτορπιλικό ΣΠΕΤΣΑΙ, με κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Βασίλειο Ασημάκη, ενεργούν βομβαρδισμό των παραλίων και της ενδοχώρας της περιοχής Κονισπόλεως Φιλιατών-Σαγιάδας.

Το 1942 δώδεκα αεροσκάφη Hurricane της 335 Βασιλικής Ελληνικής Μοίρας Διώξεως (335 ΒΕΜΔ) εμπλέκονται σε αερομαχία με εννέα γερμανικά JU 87/Stuka, τα οποία και καταδιώκουν.

Το 1947 ο Εθνικός Στρατός απελευθερώνει το Μέτσοβο από δυνάμεις ενόπλων του “Δημοκρατικού Στρατού” που το είχαν καταλάβει.

Σαν σήμερα 31 Οκτωβρίου 1948 δύναμη ενόπλων του “Δημοκρατικού Στρατού” επιτίθεται εναντίον της κωμόπολης Εράτυρας Κοζάνης και αποκρούεται από δυνάμεις του Εθνικού Στρατού, τις οποίες συνέδραμαν αποφασιστικά οι κάτοικοι της περιοχής.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ