Πέμπτη 28/03/2024

Σαν Σήμερα 3 Μαΐου

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 3 Μαΐου. Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1821 οι Οθωμανοί αποβιβάζουν στην Κύπρο μεγάλη δύναμη και ενεργούν διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές για να παρεμποδίσουν την επανάσταση στη νήσο.

-Διαφήμιση-

Το 1829 δύναμη από 4.000 άνδρες, υπό τον Αρχιστράτηγο Αυγουστίνο Καποδίστρια, πολιορκεί τις πόλεις Μεσολόγγι και Ανατολικό (Αιτωλικό) με τη συνδρομή του Ελληνικού Στόλου και εξαναγκάζουν τους Τούρκους που βρίσκονταν εκεί να παραδοθούν.

Το 1941 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής παρελαύνουν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ γερμανικά αεροπλάνα πετούν για τρεις ώρες πάνω από την πόλη. Η Αθήνα παρουσιάζει κατά το διάστημα της παρέλασης εικόνα νεκρής πόλης, με έρημους τους δρόμους από τους κατοίκους και κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών. Στο Δημαρχείο της πόλης κρατούνται από το Γερμανικό Φρουραρχείο δώδεκα επιφανείς Αθηναίοι πολίτες, από όλες τις τάξεις, ως όμηροι για την πρόληψη τυχόν αποδοκιμασιών κατά των στρατευμάτων που παρελαύνουν.

Σαν σήμερα 3 Μαΐου 1947 τμήμα ενόπλων του “Δημοκρατικού Στρατού” εισβάλλει στην κωμόπολη του Διακοφτού, λεηλατεί το κτήριο της Αστυνομίας και καταστήματα, πριν αναγκαστεί σε υποχώρηση από δυνάμεις του Εθνικού Στρατού.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις