Τετάρτη 07/12/2022

Σαν Σήμερα 24 Νοεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

- Διαφήμιση -

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία. Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 24 Νοεμβρίου.

Σαν σήμερα το 1845 ιδρύεται ο πρόδρομος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Με Διάταγμα αποφασίστηκε η προπαίδευση δοκίμων στην κορβέτα «Λουδοβίκος» η οποία είχε ναυπηγηθεί στον Πόρο το 1838, αλλά αμέσως παροπλίστηκε καθώς θεωρήθηκε πολύ μεγάλη για τις δυνατότητες του Ναυτικού. Επρόκειτο για τον πρόδρομο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Εμπνευστές της, οι Λεωνίδας Παλάσκας και Αλέξανδρος Κουμελάς, οι οποίοι υπηρέτησαν στο γαλλικό και το αγγλικό ναυτικό αντίστοιχα.

Ελληνικό απόσπασμα από δύο τάγματα πεζικού και μία πυροβολαρχία αποβιβάζεται το 1912 και απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα της Βορείου Ηπείρου. Καθώς όμως δέχθηκε εχθρική πίεση, βρέθηκε σε δυσχερή θέση και αναγκάστηκε στις 28 Νοεμβρίου να αποχωρήσει και να μεταφερθεί στην Κέρκυρα.

Σαν σήμερα 24 Νοεμβρίου 1940 ο Ελληνικός Στρατός (Γ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τη Μοσχόπολη στη Βόρειο Ήπειρο.

- Διαφήμιση -

Το 1956 θεσπίζονται στην Κύπρο νέα έκτακτα μέτρα από τον Βρετανό Κυβερνήτη Τζον Χάρτινγκ, με τα οποία η ποινή του θανάτου επιβάλλεται ως η μόνη ποινή για μεγαλύτερο αριθμό αδικημάτων. Επίσης, φιμώνεται ο τύπος της Κύπρου.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις