Τρίτη 23/04/2024

Σαν Σήμερα 24 Μαΐου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 24 Μαΐου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Μετά από μακρόχρονη πολιορκία της Ακροπόλεως από τις 6 Αυγούστου 1826 ως τις 24 Μαΐου 1827, από τον Κιουταχή, οι Έλληνες που βρίσκονταν μέσα σε αυτή μετά την αναχώρηση για τη Σαλαμίνα των αρχηγών τους Γενναίου Κολοκοτρώνη και Νικηταρά (Νικήτας Σταματελόπουλος) παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους. Ο Δεριγνύ, αρχηγός της Γαλλικής Μοίρας, ανέλαβε το ρόλο του εγγυητή για την πιστή εφαρμογή της συνθήκης.

Το 1881 υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Αγγλίας-Γαλλίας, σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται στο Ελληνικό Κράτος η Θεσσαλία και η Άρτα.

Το 1941 οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλι Κισσάμου.

Το 1944, τμήματα Ελλήνων ανταρτών και Βρετανών καταδρομέων επιτίθενται στη γερμανική φρουρά της Νάξου, προκαλώντας σημαντικές απώλειες.

Το 1944, η 13η Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού αρχίζει να επιχειρεί από τη νέα της βάση, το αεροδρόμιο Biferno της Ιταλίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της αναλαμβάνει τη διενέργεια ελαφρών βομβαρδισμών με στόχο κυρίως σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις. Στην πρώτη της αποστολή βομβαρδίζει τη γέφυρα του Pedaso από ύψος 9.000 ποδών.

Σαν σήμερα 24 Μαΐου 1961 η Κύπρος εντάσσεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης και γίνεται το 16ο μέλος.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ