Τετάρτη 07/12/2022

Σαν Σήμερα 20 Νοεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

- Διαφήμιση -

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία. Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου.

Συνάπτεται το 1912 δεκαπενθήμερη ανακωχή στην Τσατάλτζα, μεταξύ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Βουλγαρίας, η οποία εκπροσωπούσε και τις Κυβερνήσεις της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Έτσι, μόνο η Ελλάδα συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το 1917 τοποθετήθηκε ο πρώτος Έλληνας χειριστής, ο Υπολοχαγός Νικόλαος Δανούλης, στη Μοίρα διώξεως αεροσκαφών Nieuport Ni 24 bis, που είχε εγκατασταθεί στο οργανωμένο από τους Γάλλους αεροδρόμιο στου Γουδή.

Πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου 1944 μεγαλειώδεις παρέλαση στην Αθήνα, που επισφράγισε τη συμμετοχή της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών και την κατάθεση στεφάνων από τους Διοικητές των τριών Μοιρών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, οι Έλληνες αεροπόροι παρηλάσανε εν μέσω ενθουσιώδους υποδοχής από το λαό.

- Διαφήμιση -

Σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου 1946 δύναμη ενόπλων επιτίθεται στο χωριό Ξηρόβρυση Κιλκίς, πυρπολεί και λεηλατεί κατοικίες, ενώ εκτελεί πολλούς από τους κατοίκους.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις