Πέμπτη 25/04/2024

Σαν Σήμερα 18 Μαρτίου στην Στρατιωτική Ιστορία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 18 Μαρτίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Το 1821 μετά από σύσκεψη στη μονή της Αγίας Λαύρας, υπό την προεδρία του Επισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού, επακολουθεί η ορκωμοσία των οπλαρχηγών και προκρίτων που ήταν εκεί και κηρύσσεται η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το 1821 οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Οθωμανού διοικητή των Καλαβρύτων, στην περιοχή Παλιοπύργου και τους αποκλείουν στους τρεις οχυρούς πύργους της πόλεως.

Το 1863 ο Πρόεδρος της Προσωρινής Κυβέρνησης Ζηνόβιος Βάλβης ανακοινώνει στην Εθνική Συνέλευση ότι οι τρεις Δυνάμεις (Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία) προτείνουν ως Βασιλιά τον Πρίγκιπα Γουλιέλμο Γεώργιο Γλύξμπουργκ της Δανίας. Σε αυτό συναινούσε και ο Βασιλιάς της Δανίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση πρότεινε, με ψήφισμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας, να ανακηρυχθεί ο νέος Πρίγκιπας Βασιλιάς της Ελλάδας.

Το 1919, γίνονται ενέργειες για διάσωση του ελληνικού πληθυσμού της Οδησσού με μεταφορά του, ατμοπλοϊκώς, σε ελληνικά λιμάνια, μετά τη δυσμενή τροπή των συμμαχικών επιχειρήσεων στη Μεσημβρινή Ρωσία.

Το 1941, αεροπλάνο Avro Anson της 13ης Μοίρας Ναυτικής Συνεργασίας επιτίθεται σε εχθρικό υποβρύχιο κοντά στη νησίδα Φλέβες στον Σαρωνικό Κόλπο. Αμέσως απογειώνονται όλα τα αεροπλάνα της Μοίρας και πλήττουν καίρια το υποβρύχιο.

Το 1952 το Τάγμα του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας (ΕΚΣΕ) αποκρούει στο ύψωμα 199 πάνω στον ποταμό Imjin της Κορέας, επίθεση κινεζικού συντάγματος με σοβαρές απώλειες για τον εχθρό.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ