Πέμπτη 28/03/2024

Σαν Σήμερα 18 Ιουνίου

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 18 Ιουνίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

-Διαφήμιση-

Το 860 μ.Χ. ο ρωσικός στόλος εισέρχεται στον Βόσπορο, λεηλατεί τα παράλιά του και στη συνέχεια επιτίθεται κατά της Κωνσταντινούπολης. Λόγω θαλασσοταραχής, ο στόλος παθαίνει σοβαρές καταστροφές και εξαναγκάζεται να αποχωρήσει.

Το 1821 οι κάτοικοι Συρράκου και Καλαρρυτών Ηπείρου, υπό τους Ιωάννη Κωλέττη και Κωνσταντίνο Τουρτούρη, επαναστατούν και αποκλείουν τους Τουρκαλβανούς, υπό τον Πρεμετή, στα χωριά αυτά.

Το 1913 οι Βούλγαροι αρνούνται να αποσύρουν τα τμήματά τους από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η ΙΙ Μεραρχία μετά από ολονύκτια συμπλοκή, τα αναγκάζει να παραδοθούν. Αιχμαλωτίστηκαν 19 αξιωματικοί, 1.260 οπλίτες και 80 κομιτατζήδες.

Το 1946 ομάδα ανταρτών κομμουνιστών επιτέθηκε, λεηλάτησε και σκότωσε κατοίκους του χωριού Κάτω Γραμματικό στο Βέρμιο.

-Διαφήμιση-

Το 1947 πραγματοποιούνται ταυτόχρονες επιθέσεις ενόπλων του “Δημοκρατικού Στρατού” στα χωριά Εμπόριο, Αναρράχη και Παλαιοχώρι Κοζάνης, με σοβαρές απώλειες. Το ίδιο βράδυ ανατινάσσουν σιδηροδρομική γραμμή της περιοχής.

Σαν σήμερα 18 Ιουνίου 1953 το Τάγμα του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας (ΕΚΣΕ) αποκρούει στο ύψωμα Harry (ύψωμα 440) ισχυρή και κατά διαδοχικά κύματα επίθεση κινεζικού συντάγματος και προκαλεί με την ηρωική του δράση την απονομή της ευαρέσκειας του Προέδρου των ΗΠΑ.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις