Τετάρτη 07/12/2022

Σαν Σήμερα 15 Νοεμβρίου στην Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας

- Διαφήμιση -

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία. Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου.

Το 1943 πραγματοποιείται επιδρομή εναντίον γερμανικών στόχων στην Κρήτη. Τέσσερα Hurricane της 335 Βασιλικής Ελληνικής Μοίρας Διώξεως (335 ΒΕΜΔ) από τη Λιβύη πολυβολούν μεταγωγικά αυτοκίνητα και οίκημα-κατάλυμα των Γερμανών στο Καστέλλι.

Τις απογευματινές ώρες σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου 1967 περίπολος της αστυνομίας στην περιοχή Κοφίνου στην Κύπρο δέχτηκε τουρκικά πυρά. Εφαρμόστηκε το σχέδιο ΓΡΟΝΘΟΣ και οι τουρκοκυπριακές εστίες αντίστασης εξουδετερώθηκαν. Η επιχείρηση κράτησε μερικές μόνο ώρες και στοίχισε στους Τούρκους 22 νεκρούς και εννέα τραυματίες, ενώ οι απώλειες της Εθνικής Φρουράς ήταν ένας νεκρός και πέντε τραυματίες και για την αστυνομική δύναμη τρεις τραυματίες.

Το 1972 βυθίζεται το οχηματαγωγό “Μέρλιν” L-166, μέσα σε λίγα λεπτά, 3 μίλια νότια από το λιμάνι του Πειραιά, όταν συγκρούστηκε με το γιγαντιαίο δεξαμενόπλοιο WORLD HERO, συμπαρασύροντας συνολικά 44 άτομα από το πλήρωμα.

Σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου 1972, βυθίζεται το οχηματαγωγό "Μέρλιν" L-166
Το οχηματαγωγό Υποπλοιάρχος Ν. Μέρλιν L-166. Φωτογραφία: ΓΕΝ
- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις