Πέμπτη 25/04/2024

Σαν Σήμερα 13 Αυγούστου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 13 Αυγούστου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 490 π.Χ διεξάγεται η Μάχη του Μαραθώνα, κατά την οποία 10.000 Αθηναίοι και 1.000 Πλαταιείς μαχητές, υπό τον Στρατηγό Μιλτιάδη, κατανικούν 55.000 Πέρσες μαχητές υπό τους Στρατηγούς Δάτη και Αρταφέρνη. Η ελληνική αυτή επιτυχία αποτελεί από τότε σύμβολο, σε όλο τον κόσμο, της νίκης του φωτός και της ελευθερίας κατά του σκότους και της βαρβαρότητας. Απώλειες σε νεκρούς των Περσών 6.000 και των Ελλήνων 192.

Το 1920 κατά την πρώτη επιδρομή του Μικτού Αεροπορικού Αποσπάσματος Φιλαδέλφειας (ΜΑΑΦ) στο Ουσάκ, τέσσερα αεροσκάφη πραγματοποιούν αιφνιδιαστικό ομαδικό βομβαρδισμό της πόλης, του σιδηροδρομικού σταθμού και άλλων στρατιωτικών στόχων. Ακολουθεί αναγνώριση, από την οποία συγκεντρώνονται πληροφορίες για τα πεζοπόρα τμήματα, σχετικά με την οχύρωση του εχθρού στην περιοχή του Ουσάκ.

Το 1922 αρχίζει τουρκική επίθεση ευρείας κλίμακας , μετά από ισχυρότατη προπαρασκευή πυροβολικού, με κύρια προσπάθεια νοτιοδυτικά του Αφιόν Καραχισάρ.

Το 1944 γερμανική δύναμη από 7.000 άνδρες με την υποστήριξη πυροβολικού και αεροπορίας καταλαμβάνει τα Ανώγεια της Κρήτης. Η κωμόπολη καταστρέφεται ολοκληρωτικά εκτός από τις εκκλησίες. Οι απώλειες των Ανωγειανών σε νεκρούς και τραυματίες ήταν σημαντικές.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ