Σάββατο 20/04/2024

Σαν Σήμερα 11 Μαΐου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 11 Μαΐου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 330 μ.Χ. ο Μέγας Κωνσταντίνος εγκαινιάζει τη Νέα Ρώμη (αρχαία ελληνική πόλη Βυζάντιο), πρωτεύουσα του Ρωμαϊκού Κράτους. Η «επτάλοφος πόλη» θα μετονομαστεί αργότερα σε Κωνσταντινούπολη προς τιμήν του και θα αποτελέσει σταδιακά και για 1.100 χρόνια την πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Το 1823 ο Οθωμανικός Στόλος υπό τον Ναύαρχο Χοσρέφ Μεχμέτ Πασά βγαίνει από τα Δαρδανέλια, αποτελούμενος από 40 πολεμικά και ισάριθμα φορτηγά και ενώνεται με 12 αλγερινά πλοία έξω από τη Μυτιλήνη. Σκοπός τους ο ανεφοδιασμός των φρουρίων της Μεθώνης και της Κορώνης.

Το 1825 οι πολιορκημένοι του Νεοκάστρου παραδίδονται και ο Αιγυπτιακός Στόλος κατευθύνεται προς την Κρήτη.

Το 1854 ο Διοικητής του Φρουρίου της Άρτας Αχμέτ Πασάς, επικεφαλής 3.000 ανδρών, καταλαμβάνει μετά από σκληρές μάχες το χωριό Σκουληκαριά της Άρτας που ήταν το τελευταίο προπύργιο των επαναστατών της Ηπείρου.

Το 1886 αιχμαλωτίζονται από τους Οθωμανούς, 280 στρατιώτες του 5ου Τάγματος Ευζώνων στην Κούτρα της Θεσσαλίας και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις θέσεις του ένας λόχος στο Πατσό (Κάτω Όλυμπος).

Σαν σήμερα 11 Μαΐου 1919 ο Ελληνικός Στρατός (II Τάγμα του 5ου Συντάγματος Πεζικού) καταλαμβάνει το Νυμφαίο κοντά στη Σμύρνη.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ