Τετάρτη 24/04/2024

Ξεκίνησε η ΤΑΜΣ “Ολυμπιακή Συνεργασία 2021” Ελλάδας – ΗΠΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η τελετή έναρξης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), “Ολυμπιακή Συνεργασία-21” (OLYMPIC COOPERATION–21) πραγματοποιήθηκε στο Πετροχώρι Ξάνθης στις 6 Νοεμβρίου 2021.

Η ΤΑΜΣ “Ολυμπιακή Συνεργασία 2021” εντάσσεται στον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] Ελλάδας και ΗΠΑ και του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες.

ΤΑΜΣ "Ολυμπιακή Συνεργασία 2021" Ελλάδας - ΗΠΑ

Στην ΤΑΜΣ “Ολυμπιακή Συνεργασία 2021” συμμετέχει η XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία “2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ- ΕΦΕΣΟΣ” και αμερικανικές δυνάμεις του 1st Battalion/16th Infantry Regiment/1st Infantry Division, ενώ με καθεστώς Παρατηρητή συμμετέχουν η Κύπρος και η Αίγυπτος.

ΤΑΜΣ “Ολυμπιακή Συνεργασία 2021”

Η άσκηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 21», διεξάγεται από 6 Νοεμβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2021 στο Πεδίο Ασκήσεων – Πεδίο Βολής Πετροχωρίου Ξάνθης και είναι διμερής ΤΑΜΣ επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ), Διπλής Ενεργείας με χρήση ΣΕΤΕ (Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής).

ΤΑΜΣ "Ολυμπιακή Συνεργασία 2021" Ελλάδας - ΗΠΑ

Σκοπός της ΤΑΜΣ είναι η διατήρηση και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας και των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της ικανότητας των συμμετεχόντων στη σχεδίαση, οργάνωση και εκτέλεση επιχειρήσεων Συνδυασμένων Όπλων.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ