Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεκπαίδευση ΜΥΚ Εθνικής Φρουράς και Αμερικάνικων Navy Seals

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Συνεκπαίδευση διάρκειας δυο εβδομάδων της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς και των Αμερικάνικων Navy Seals βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται στον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνεκπαίδευση ΜΥΚ ΓΕΕΦ – Navy Seals

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα και οι ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν,  κατά τη συνεργασία των Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, περιλαμβάνουν εκπαίδευση στις διαδικασίες περιπόλων, τακτικές κινήσεις ομάδας σε ανοικτό και κλειστό πεδίο, αντικείμενα ειδικοτήτων, διανοίξεις θυρών, εξουδετερώσεις παγιδευτικών μηχανισμών, καθώς και διαδικασίες διαχείρισης τραυμάτων μάχης.

Επιπλέον, θα εξετασθούν αντικείμενα ενδιαφέροντος Ειδικών Επιχειρήσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον, όπως επιβίβαση και έλεγχος (VBSS) σε πλοία και πλατφόρμες, διεισδύσεις δυτών με χρήση σκαφών ειδικών επιχειρήσεων, προσβολές παράκτιων στόχων και απαγκιστρώσεις ομάδων από την ακτή.

Αντικειμενικός σκοπός της συνεκπαίδευσης είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της διαλειτουργικότητας και συνέργειας, η απόκτηση ενιαίου  πνεύματος συνεργασίας και κοινών τεχνικών και τακτικών διαδικασιών σε θέματα που άπτονται Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των δύο Μονάδων, στο πλαίσιο ενίσχυσης της θαλάσσιας ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στις 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Λεμεσού, άσκηση αντιτιθέμενης νηοψίας και ανακατάληψης πλοίου, την οποία παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, κα. Judith Garber.

Η εν λόγω άσκηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης, μεταξύ των Κυπριακών και Αμερικάνικων Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε επί του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΛΑΣΙΑ, με την συμμετοχή Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΟΕΕ) της Εθνικής Φρουράς (Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών/ΜΥΚ της Διοίκησης Ναυτικού) και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (US Navy SEALS).

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εφαρμόστηκαν τεχνικές διαδικασίες επιβίβασης και κατάληψης των ζωτικών χώρων, καθώς και ανάληψη ελέγχου (Γέφυρα του πλοίου), διαχείριση προσωπικού και εξουδετέρωση απειλής.

google news Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ
στο Google News και στο Facebook
facebook