Παρασκευή 29/03/2024

Πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων

Το Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Medical Planning and Support Course – SOMPSC) πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», στη Νέα Πέραμο Αττικής, το διάστημα 4 έως 22 Οκτωβρίου 2021.

-Διαφήμιση-
Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων
Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στο Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων. Φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ

Η εκπαίδευση διάρκειας 3 εβδομάδων διεξήχθη με τη συνδρομή τετραμελούς Κινητής Ομάδα Εκπαίδευσης – Mobile Training Team (KOE-MTT), η οποία διατέθηκε από το Στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Special Operations Headquarter – NSHQ).

Στο Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων εκπαιδεύτηκαν 18 στελέχη από 6 κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία).

Στην τελετή αποφοίτησης, παρέστη ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου – ΔΕΠ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων

Σκοπός του σχολείου ήταν η διδασκαλία σχεδίασης και υποστήριξης του υγειονομικού σκέλους των Ειδικών Επιχειρήσεων, ως προς την τυποποίηση διαδικασιών και την επίτευξη διαλειτουργικότητας σε Συμμαχικό πλαίσιο.

-Διαφήμιση-

Η διεξαγωγή της εν λόγω δραστηριότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή στελεχών από άλλα κράτη, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το NSHQ τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Χώρας μας, καθώς και το κύρος που έχει αποκτήσει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις