Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε το Σχολείο Σχεδίασης Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων από ΚΟΕ του ΝΑΤΟ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ολοκληρώθηκε το Σχολείο Σχεδίασης Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Air Planning Course – SOAPC), που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του 2ου ΣΥΑΣ στην Πάχη Μεγάρων.

Το Σχολείο Σχεδίασης Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων διεξήχθη το διάστημα 31 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου 2021, από επταμελή Κινητή Ομάδα Εκπαιδεύσεως (ΚΟΕ) του Στρατηγείου Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Special Operations Headquarter – NSHQ) και εκπαιδεύτηκαν 18 στελέχη από το Βέλγιο, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Σκοπός του σχολείου ήταν η εκπαίδευση στη διαδικασία σχεδίασης αεροπορικών ειδικών επιχειρήσεων, αποβλέποντας στην τυποποίηση των διαδικασιών και στη διαλειτουργικότητα σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Η διεξαγωγή της εν λόγω δραστηριότητας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή στελεχών από ξένες χώρες, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το NSHQ τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της χώρας μας, καθώς και το κύρος που έχει αποκτήσει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.

Εντάσσεται δε στον ευρύτερο προγραμματισμό που υλοποιείται σύμφωνα με την πρόθεση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και του ρόλου και της συνεισφοράς της χώρας μας στη Συμμαχία.

google news Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ
στο Google News και στο Facebook
facebook