Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021: Άσκηση ειδικών επιχειρήσεων Κύπρου – Αιγύπτου

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το διάστημα 1 – 16 Σεπτεμβρίου 2021, διεξήχθη στην Κύπρο, μικρής κλίμακας άσκηση ειδικών επιχειρήσεων, με την κωδική ονομασία “ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021”.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021

Κατά η διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της άσκησης ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021, ομάδες Ειδικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, εκπαιδεύτηκαν από κοινού σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021: Συνεκπαίδευση Κυπριακών και Αιγυπτιακών Ειδικών Δυνάμεων

Το προσωπικό εκτέλεσε βολές προσαρμογής με διάφορα όπλα, βολές ακριβείας ελευθέρου σκοπευτή και παρακολούθησε εκπαίδευση σε αντικείμενα Α’ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Επιπλέον, οι Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, συμμετείχαν σε εκπαίδευσή αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών, ενώ οι Ομάδες Διοίκησης και Ελέγχου ξεκίνησαν τη διαδικασία σχεδίασης για την τελική φάση της άσκησης.

Από την έναρξη της άσκησης ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021, αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και οι επιχειρησιακές δυνατότητες του προσωπικού που συμμετέχει, καθώς και η ευκαιρία για ενίσχυση της διαλειτουργικότητας.

Άσκηση Ομάδων Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Αιγύπτου στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Λυθροδόντα, επίδειξη δυνατοτήτων στον αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών.

Η συγκεκριμένη επίδειξη, αποτέλεσε το επιστέγασμα της συνεκπαίδευσης των ομάδων Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία διήρκεσε δυο βδομάδες.

Ειδικότερα, το σενάριο της επίδειξης εκπονήθηκε από τις ομάδες διοίκησης και σχεδίασης και περιλάμβανε εκκαθάριση εγκαταλελειμμένων οικιών, οι οποίες είχαν καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις.

Η πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2021
google news Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ
στο Google News και στο Facebook
facebook