Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021: Η Αρχική Ενημέρωση – Οι σκοποί της άσκησης

Η Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021 σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ και συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Η Αρχική Ενημέρωση αναφορικά με την τακτική πλαισίωση και τον σχεδιασμό διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021: Η Αρχική Ενημέρωση – Οι σκοποί της άσκησης

Την ενημέρωση παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.

ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Σχεδίαση – Διεύθυνση

Η Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021 η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021 σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Κατά την Αρχική Ενημέρωση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε κατευθύνσεις για την ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή της Άσκησης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα συμπεράσματα από τις καταστάσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις την περίοδο 2020 – 2021, στα διδάγματα προηγούμενων ασκήσεων, στην αντιμετώπιση ρεαλιστικών προσχεδιασμένων και μη επεισοδίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες, με ιδιαίτερη έμφαση σε όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκπλήρωση της ανατιθέμενης αποστολής.

Στην άσκηση, που διεξάγεται σε ρεαλιστική και 24ώρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τους υπό αυτές Σχηματισμούς και Μονάδες συμμετέχουν, σε όση έκταση απαιτείται, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021: Οι σκοποί της άσκησης

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.

Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο Ενοποιημένο Πεδίο Μάχης.

Η εφαρμογή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021: Εμβολιασμένοι και ακύρωση

Με την Αρχική Ενημέρωση για την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ δόθηκε απάντηση στην ερώτηση για την ακύρωση της άσκησης.

Επίσης, παρά τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις δεν διαπιστώνεται διάκριση για τους συμμετέχοντες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.