Τετάρτη 24/04/2024

Μ1117: Παραδόθηκαν τα πρώτα 44 στον Ελληνικό Στρατό – 400 ακόμη στις αρχές του 2022

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Παραδόθηκαν τα πρώτα M1117, από τα 1.200 συνολικά, στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η επίσημη παραλαβή των πρώτων Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117, πραγματοποιήθηκε στο 301 Εργοστάσιο Βάσης στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου και ο πρόεδρος του American Hellenic Institute (AHI) Νίκος Λαρυγγάκης.

Μ1117: Παραδόθηκαν τα πρώτα 44 στον Ελληνικό Στρατό - 400 ακόμη στις αρχές του 2022

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ΤΤΟΑ M1117, σε ότι αφορά στη χρησιμοποίησή τους σε αποστολές επιτήρησης περιοχής και παροχής προστασίας σε κρίσιμες δραστηριότητες, καθώς και στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως προς την ασφαλή ταχεία διείσδυση και εκτέλεση ελιγμών σε κάθε είδος εδάφους, λόγω της ενισχυμένης θωράκισής τους που παρέχει προστασία από οπλισμό μικρού διαμετρήματος, νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Τόνισε επίσης ότι η απόκτησή τους, θα συμβάλλει στην ικανότητα προβολής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, επαυξάνοντας σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα της Χώρας.

Τέλος αναφέρθηκε στην ισχυρή και συνεχώς αναπτυσσόμενη στρατηγική συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)] και της συνεχούς εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδος – ΗΠΑ στον στρατιωτικό τομέα, που ενισχύει τον ρόλο των 2 Χωρών και τις κοινές τους προσπάθειες για την προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τζέφρυ Πάιατ: 400 ακόμη Μ1117 θα παραδοθούν στις αρχές του 2022

“Τα 44 οχήματα εδώ σήμερα είναι απλώς η γεύση μιας πολύ μεγάλης μεταφοράς 1.200 ASV. 400 ακόμη θα παραδοθούν στις αρχές του επόμενου έτους το 2022. Μια ομάδα του Ελληνικού Στρατού έχει ήδη ταξιδέψει στην αποθήκη του Στρατού των ΗΠΑ στην Σιέρα, τον Οκτώβριο για να εντοπίσει άλλα 400 και θα πραγματοποιήσει μια περαιτέρω κοινή οπτική επιθεώρηση το 2022. Όταν ολοκληρωθεί, αυτή η μεταβίβαση 1.200 οχημάτων θα αντανακλά μια αξία εξαγοράς στις ΗΠΑ σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. 970 εκατομμύρια δολαρίων εξοπλισμού που παρέχεται στην Ελλάδα χωρίς κόστος στο πλαίσιο του προγράμματος Excess Defense Article.”, ανέφερε στην ομιλία του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ.

Θωρακισμένο Όχημα Ασφαλείας M1117

Τα 44 ΤΤΟΑ αποτελούν το πρώτο μέρος από τα 1.200 συνολικά M1117 που παραχωρούνται στην Χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA), τα οποία θα κατανεμηθούν κυρίως στον Στρατό Ξηράς και μέρος αυτών στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και στην Πολεμική Αεροπορία.

Το Θωρακισμένο Όχημα Ασφαλείας M 1117 διαθέτει πολυβόλο 12,7 χιλιοστών (0,50’’ – “πενηντάρι”) και πολυβόλο βομβίδων (πολυβομβιδοβόλο) 40 χιλιοστών, MK-19.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ