Παρασκευή 29/03/2024

JCET: Εκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας – ΗΠΑ

Κοινή συνδυασμένη εκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία “Joint Combined Exchange Training” (JCET), διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής από 1 έως 26 Νοεμβρίου 2021.

JCET: Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ

Στην JCET συμμετέχει μέσα και προσωπικό των Χερσαίων και των Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και των Χερσαίων Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

-Διαφήμιση-

Κατά την διάρκεια της DV-DAY, στις 24 Νοεμβρίου 2021, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου πραγματοποιήθηκε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), η οποία αποτέλεσε το επιστέγασμα της JCEΤ με την εκτέλεση των παρακάτω σεναρίων:

1.Άμεση Επιθετική Ενέργεια σε παράκτιο στόχο υψηλής αξίας, με την συμμετοχή ζεύγους Μαχητικών Αεροσκαφών F-4 και Επιθετικών Ε/Π.

2.Μη Συναινετική Νηοψία.

3.Διείσδυση με τη μέθοδο HELOCASTING.

-Διαφήμιση-

4.Υποβρύχια πορεία για τον αιφνιδιασμό και την εξουδετέρωση εχθρικών δυνάμεων.

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της JCET τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΜΥΑ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Παπαδάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της 13 ΔΕΕ Υποστράτηγος Μαυραγάνης, ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων Υποστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, ο Διοικητής Υποβρυχίων Καταστροφών Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Νασόπουλος ΠΝ και ο ΑΚΑΜ των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η JCET εντάσσεται στο πλαίσιο της σταθερά αναβαθμιζόμενης και πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ, προάγοντας την διαχρονική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις