Παρασκευή 19/04/2024

GRC EGY T15: Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Ελλάδας – Αιγύπτου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε Επιχειρησιακή Εκπαίδευση με την ονομασία «GRC EGY T15», μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών Ελλάδας και Αιγύπτου, εντός FIR Αθηνών σε περιοχή νότια της Κρήτης.

Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) το οποίο υπεγράφη μεταξύ αντιπροσώπων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου τον Απρίλιο του 2021.

Η Ελλάδα συμμετείχε με 4 αεροσκάφη F-16 και 1 αεροσκάφος Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) ενώ η Αίγυπτος με 4 αεροσκάφη F-16 BLK 52, 2 αεροσκάφη RAFALE και 1 αεροσκάφος E-2C.

Η δραστηριότητα είχε ως σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας αεροπορική εκπαίδευση στα συμμετέχοντα πληρώματα, σε περιβάλλον υψηλής απειλής με την ενσωμάτωση και επιχειρησιακή αξιοποίηση αεροσκαφών 4ης γενιάς.

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Ελλάδας και Αιγύπτου GRC EGY T15

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Ελλάδας και Αιγύπτου GRC EGY T15

Η «GRC EGY T15» διεξήχθη σε 2 φάσεις όπου εκτελέστηκε εκπαίδευση στην εναέρια μάχη 4 εναντίον 6 μαχητικών (Offensive Counter Air – OCA, Defensive Counter Air).

Μεταξύ των 2 φάσεων τα αεροσκάφη και των δύο χωρών προσγειώθηκαν για επανα

εξυπηρέτηση στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Σούδας. Καθόλη την διάρκεια της «GRC EGY T15» το E-2C της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούσε εντός FIR Καΐρου.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ