Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Αεροπορική Άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου νοτιοδυτικά της Κρήτης

Αεροπορική Άσκηση με την ονομασία “GRC EGY EX07” και τη συμμετοχή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας Ελλάδας και της Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Αεροπορική Άσκηση GRC EGY EX07

Η Αεροπορική Άσκηση GRC EGY EX07 διεξήχθη σε 2 φάσεις, μεταξύ των οποίων τα αεροσκάφη και των δύο Χωρών προσγειώθηκαν για επανεξυπηρέτηση στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Σούδας.

Η Ελλάδα συμμετείχε στην Αεροπορική Άσκηση GRC EGY EX07 με 8 αεροσκάφη F-16 και ένα 1 αεροσκάφος Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου, ενώ η Αίγυπτος με 4 αεροσκάφη MIG-29, 2 F-16 και 1 αεροσκάφος E-2C.

Η δραστηριότητα είχε ως σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας αεροπορικής εκπαίδευσης στα συμμετέχοντα πληρώματα, σε περιβάλλον υψηλής απειλής, με την ενσωμάτωση και επιχειρησιακή αξιοποίηση αεροσκαφών 4ης γενιάς, καθώς και την εξοικείωση και τον συντονισμός τους στην εναέρια μάχη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης, το E-2C της Αιγύπτου επιχειρούσε εντός του FIR Καΐρου.

Αεροπορική Άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου GRC EGY EX07

Η Αεροπορική Άσκηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) των δύο Χωρών, το οποίο υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Αιγύπτου τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του γενικότερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές πλαίσιο.

Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι/ες όλες τις ειδήσεις.

Σχετικές Ειδήσεις