Πέμπτη 28/03/2024

Πανόπτης 2021: Ολοκληρώθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Κυβερνοάμυνας

Στην Άσκηση Πανόπτης 2021 συμμετείχαν περισσότερα από 350 στελέχη από τις ΕΔ και 70 φορείς από όλη τη χώρα.

Η εξάσκηση των συμμετεχόντων στην Άσκηση Πανόπτης 2021 σε αντικείμενα κυβερνοάμυνας αποτελεί μία από τις δράσεις του ΓΕΕΘΑ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας και απειλών που έχουν προκύψει από την ραγδαία ανάπτυξη του κυβερνοπολέμου.

-Διαφήμιση-

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Κυβερνοάμυνας «ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2021», που διεξήχθη υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ και συμμετείχαν προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, φορείς των Εθνικών αρχών, του δημόσιου / ιδιωτικού τομέα, των Εθνικών κρίσιμων υποδομών, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Άσκηση Πανόπτης 2021

Στην Άσκηση Πανόπτης 2021 συμμετείχαν περισσότερα από 350 στελέχη από τις ΕΔ και 70 φορείς από όλη τη χώρα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν στις διαδικασίες αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων σε Εθνικό επίπεδο, καθώς και στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών κυβερνοασφάλειας, που κάλυπταν τόσο μεμονωμένα συμβάντα όσο και περιστατικά ευρύτερης έκτασης, που απαιτούσαν συντονισμένη ανταπόκριση σε πολλαπλά επίπεδα.

Τα επεισόδια αφορούσαν πλειάδα αντικειμένων κυβερνοάμυνας, όπως:

  • Ανάλυση ιομορφικού λογισμικού.
  • Ψηφιακή διερεύνηση πειστηρίων σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,κινητά τηλέφωνα και δρομολογητές.
  • Έλεγχο ευπαθειών εφαρμογών διαδικτύου και ιστού.
  • Εντοπισμό – ανάλυση παραβίασης δικτυακής υποδομής.
-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις