Τετάρτη 24/04/2024

Ο ΑΠΕΑ στον Ελληνικό Στρατό

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Για τον ΑΠΕΑ είχαμε ασχοληθεί σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Επανερχόμαστε στο θέμα μετά τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το ΓΕΣ, για την Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης του Γ’ ΣΣ.

ΑΠΕΑ – Απορριπτόμενος Ενδείκτης Ασφαλείας

ΑΠΕΑ είναι το αρκτικόλεξο του “Απορριπτόμενος Ενδείκτης Ασφαλείας”. Στην αγγλική ορολογία είναι γνωστό ως Chamber Safety Flag (Σημαία Ασφάλειας Θαλάμης Όπλου).

Υπάρχουν σε διάφορα διαμετρήματα αναλόγως του διαμετρήματος του όπλου.

Με την ύπαρξη του συγκεκριμένου συστήματος Ασφάλειας Θαλάμης στο όπλο, δηλώνεται ότι το όπλο δεν έχει φυσίγγιο στην θαλάμη -είναι “άδειο”- και άρα ασφαλές ακόμα και εάν υπάρχει τοποθετημένος γεμιστήρας με πραγματικά φυσίγγια.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης του Γ’ ΣΣ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) του Γ’ Σώματος Στρατού (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») το διάστημα 29 έως 31 Οκτωβρίου 2021.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τις ΠΕ της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (9η Μ/Π ΤΑΞΠΖ – «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ») και της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ» και περιηγήθηκε σε Μονάδες, Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στις φωτογραφίες με το προσωπικό που επανδρώνει τα ΕΦ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ και ΚΑΚΑΒΙΑΣ το προσωπικό είχε τοποθετημένο στον οπλισμό του τον ΑΠΕΑ.

Δείτε φωτογραφίες από το ΕΦ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ

Φωτογραφίες από το ΕΦ ΚΑΚΑΒΙΑΣ

Δυστυχώς ο φακός τύπου “Γ” συνεχίζει να κυκλοφορεί…

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ