Τρίτη 19/03/2024

Τζέφρυ Πάιατ: Αποχαιρέτησε Παναγιωτόπουλο και Στρατιωτική Ηγεσία

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ αποχαιρέτησε τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου 2022 ο Τζέφρυ Πάιατ μετέβη στο Υπουργείο Άμυνας όπου πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια συνάντηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Χαρδαλιάς, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος ανέδειξε την μείζονα και κομβική συνεισφορά του Πρέσβυ Τζέφρυ Πάιατ, η οποία οδήγησε σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο την στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδος και Η.Π.Α.

Τόνισε επίσης ότι η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και τα δύο Πρωτόκολλα Τροποποίησής της, θωρακίζουν και τις δύο χώρες και αντανακλούν την κοινή θέληση τους να περιφρουρούν και να προστατεύουν αμοιβαίως την ασφάλεια τους, να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και απειλές, και να οικοδομήσουν περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία.

Υπενθυμίζεται ότι νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα θα είναι ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Τσούνης.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις