Παρασκευή 19/04/2024

Γιώργος Τσίπρας: Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Γιώργος Τσίπρας, τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, είπε ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του:

«Δεν υπάρχει καμία θωράκιση, εάν η χώρα χρεοκοπήσει, αν υπαχθεί σε νέα μνημόνια και στερηθεί την οικονομική της ανεξαρτησία. Δεν υπάρχει καμία θωράκιση όταν ο λαός υπόκειται σε οικονομική ασφυξία και δυστυχώς ξαναμπαίνουμε σε αυτή την κατάσταση, όταν οι επόμενοι προϋπολογισμοί για πολλά χρόνια θα επιβαρύνονται με υπέρογκες απαιτήσεις στρατιωτικών δαπανών, ίσως επειδή ο κ.Μητσοτάκης θέλει να παριστάνει σήμερα τον εθνικό ηγέτη. Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας» και πρόσθεσε: «Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πρόσφατα, πολύ πρόσφατα, απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου και άλλων Τούρκων αξιωματούχων παλαιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αμφισβητούν πλέον την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά. Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκαν στην κυριαρχία μας στα νησιά, αλλά δεν έκαναν παραμικρή νύξη για δικαίωμα άμυνας των νησιών».

Μητσοτάκης: Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε σε όσα είχε πει προηγουμένως Γιώργος Τσίπρας:

“Και βέβαια, μιας και είστε στην αίθουσα, θα ήταν καλό να δώσετε και μία διευκρίνιση για αυτό το οποίο άκουσα από τον κ. Γιώργο Τσίπρα, τον εξάδελφό σας, ο οποίος είπε επί λέξει -έχω εδώ τα πρακτικά της Βουλής- ότι «τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός». Επαναλαμβάνω: «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός». Είναι έτσι; Δεν είναι αυτοσκοπός. Επιμένετε, επιμένετε, επιμένετε ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Για αυτή την παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, ο υπέρτατος αυτοσκοπός.

Εκτός αν εννοούσατε κάτι τελείως διαφορετικό, οπότε θα έχει την ευκαιρία ο εξάδελφός σας και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να διορθώσει αυτή τη λεκτική αστοχία. Θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ο Πρόεδρός σας.”

Τα γνωστά, δεν το είπα έτσι, παρερμηνεύτηκε, άλλο εννοούσα, τα μέσα της διαπλοκής κ.λπ.

Ίσως γίνει πρωτοσέλιδο και σε καμιά τούρκικη φυλλάδα…

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ