Παρασκευή 29/03/2024

Ολοκληρώθηκε η 1η Τριμερής Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα 1 Δεκεμβρίου 2021, η 1η Τριμερής Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Αντιστράτηγος Γιουσέφ Αχμέτ Χουνεϊτί (Major General Yousef Ahmed Huneiti).

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με το Κοινό ανακοινωθέν Κύπρου – Ιορδανίας – Ελλάδας μετά την 1η τριμερή για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, οι Υπουργοί σημείωσαν ότι η τριμερής αμυντική συνεργασία βασίζεται στις αρχές της Κοινής Δήλωσης της Τρίτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελληνικής Δημοκρατίας – Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας – Κυπριακής Δημοκρατίας της 28ης Ιουλίου 2021.

Επίσης, συμφώνησαν στη σύσταση Κοινής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διευθέτηση μελλοντικών συναντήσεων και την υπογραφή προγράμματος τριμερούς συνεργασίας, που θα περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεών τους.

Τέλος, επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

-Διαφήμιση-

Η επόμενη Τριμερής Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας θα πραγματοποιηθεί στην Ιορδανία το 2022.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις