Σάββατο 20/04/2024

Νέα επίθεση από την Τουρκία στον Πρωθυπουργό: Η τουρκική τακτική

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Τουρκία επιτίθεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί το κάνει αυτό και ποιος είναι ο στόχος της;

Ερντογάν: “Μητσοτάκης γιοκ”

Την έναρξη της επίθεσης στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού σήμανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη φράση “Μητσοτάκης γιοκ”.

Η προσωποποιημένη επίθεση βρίσκεται σε συντονισμό με τον διαρκή τουρκικό αναθεωρητισμό, τα fake news για νεκρούς παράνομους μετανάστες στον Έβρο καθώς και την “τουριστική προπαγάνδα” στο Αιγαίο.

Γενί Σαφάκ και “Krizotakis”

Τη σειρά στην επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πήρε η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak (Νέα Αυγή) στις 21 Ιουνίου 2022, με το “Krizotakis”, από την τουρκική λέξη κρίση (kriz) και το Μητσοτάκης.

Ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της Γενί Σαφάκ είναι “Κρισοτάκης: Η Αθήνα δημιουργεί συστηματικά κρίση στα νησιά από το 1965”.

Τουρκία: Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Γιενί Σαφάκ με το "Κρισοτάκης". Εικόνα: Yeni Safak (επεξεργασμένη)
Τουρκία: Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Γιενί Σαφάκ με το “Κρισοτάκης”. Εικόνα: Yeni Safak (επεξεργασμένη)

Η φιλοκυβερνητική -το τονίζουμε- Γενί Σαφάκ κατηγορεί τον σημερινό Έλληνα Πρωθυπουργό ότι προκαλεί την κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Παράλληλα, εκτοξεύει πυρά κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και Υπουργών Άμυνας και Αρχηγών ΓΕΕΘΑ – Γενικών Επιτελείων που επισκέφθηκαν ελληνικά νησιά τα οποία σύμφωνα με την τουρκική ανάγνωση της Συνθήκης της Λωζάνης πρέπει να ήταν αποστρατικοποιημένα.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο από τη Συνθήκη της Λωζάνης και τί προβλέπει για τα νησιά εδώ.

“Χαϊδεμένη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η Αθήνα προκαλεί και προκαλεί συστηματικά κρίση στα νησιά από το 1965. Οι προκλητικές περιοδείες Ελλήνων προέδρων, πρωθυπουργών, υπουργών και στρατιωτικών αξιωματούχων στα κατεχόμενα (σσ εννοεί τα ελληνικά νησιά των οποίων την κυριαρχία αμφισβητεί η Τουρκία) έχουν επίσης αυξηθεί σταθερά τα τελευταία 15 χρόνια.”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη:

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν στις 9 Ιουνίου 2022, με ανάρτησή του γραμμένη στα ελληνικά στο twitter απείλησε την Ελλάδα να μην κάνει “ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν.”

Η τακτική της Τουρκίας

Η Τουρκία βλέποντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελλάδα έχει προβεί σε έναν αγώνα για την διεθνοποίηση της τουρκικής επιθετικότητας έρχεται σε δύσκολη θέση και αντιδρά με πρωτοφανή αλλά συντονισμένο τρόπο σε διαφορετικά πεδία πχ τουρισμός στο “τουρκο-Αιγαίο“.

Εκτιμάται ότι η Τουρκία με την προσωπική επίθεση σε Έλληνα Πρωθυπουργό, η οποία είναι διαρκής, προσπαθεί να επέμβει εμμέσως στην εσωτερική πολιτική αξιώνοντας τη δημιουργία αντιπολιτευτικού κλίματος κατά της σημερινής Κυβέρνησης κατηγορώντας και επιρρίπτοντας σε αυτήν και την πολιτική που ακολουθεί, το επίπεδο στης σημερινές ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Στο ίδιο κλίμα ο Πρόεδρος Ερντογάν με το tweet στα ελληνικά επιδιώκει να καταστήσει τον εαυτό του σε ρόλο “ελληνικής αντιπολίτευσης” κατά της σημερινής Κυβέρνησης.

Η Τουρκία επιδιώκει να βρει υποστηρικτές στην Ελλάδα που ενστερνίζονται την ελληνοτουρκική φιλία, με μια Τουρκία που δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα και την Γενοκτονία που διέπραξε κατά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, που συνεχώς αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη και που παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και υπερίπτανται ελληνικών εδαφών με τα μαχητικά και τα UAV της.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ