Παρασκευή 19/04/2024

Η Τουρκία κάλεσε Έλληνες δημοσιογράφους να δουν το τείχος στο Βαν

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν από τον Κυβερνήτη του Βαν

Μέλη της τουρκικής Κοινοβουλευτικής Υποεπιτροπής σε θέματα Μετανάστευσης και Ένταξης επισκέφθηκαν στις 1 Νοεμβρίου 2021, τα τουρκο-ιρανικά σύνορα στην περιοχή Βαν για να ελέγξουν την πρόοδο εργασιών του τείχος ασφαλείας και της τάφρου που κατασκευάζονται κατά μήκος των συνόρων. [1]

Σημειώνεται ότι η Υποεπιτροπή Μετανάστευσης και Ένταξης ιδρύθηκε από την Ερευνητική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, για να διερευνήσει και να εξετάσει το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης και της διεθνούς προστασίας στην Τουρκία, καθώς και την κατάσταση των μεταναστών που ζουν σε αυτήν.

Στην περιοδεία στα σύνορα συμμετείχαν ο επικεφαλής της Υποεπιτροπής Atay Uslu (Ατάι Ουσλού), ο βουλευτής του CHP στην Κωνσταντινούπολη Mahmut Tanal, ο βουλευτής του CHP στην Άγκυρα Servet Ünsal και ο βουλευτής του MHP στο Εσκισεχίρ Metin Nurullah Sazak.

Στο εν λόγω γκρουπ συμμετείχαν και Έλληνες δημοσιογράφοι [2] κατόπιν πρόσκλησης της Τουρκίας.[3]

Ο Κυβερνήτης του Βαν Mehmet Emin Bilmez,ενημέρωσε την αντιπροσωπεία και τους Έλληνες δημοσιογράφους για το τείχος των συνόρων και τα μέτρα που ελήφθησαν. [2]

Το τείχος στο Βαν

Ο κυβερνήτης Bilmez είπε στους δημοσιογράφους ότι η κατασκευή 64 χιλιομέτρων αρθρωτού τοίχου συνεχίζεται.

Δηλώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 30 χιλιόμετρα του τείχους, ο κυβερνήτης συνέχισε λέγοντας:

«Θα τοποθετηθεί συρμάτινο πλέγμα στον ολοκληρωμένο τοίχο. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε 40-45 χιλιόμετρα φέτος. Τα υπόλοιπα θα ολοκληρωθούν την άνοιξη. Οι τάφροι που σκάβονται για την ασφάλεια των συνόρων είναι 4 μέτρα βάθος και 4 μέτρα πλάτος. Στην είσοδο αυτών των τάφρων τοποθετείται κονσερτίνα. Θα αυξήσουμε το μήκος της τάφρου στα 160 χιλιόμετρα μέχρι το τέλος του χρόνου. Κατασκευάζονται 58 παρατηρητήρια στη γραμμή των συνόρων. Η χωροφυλακή περιπολεί συνεχώς τα σύνορα. Ομάδες ειδικών επιχειρήσεων από την Άγκυρα αναπτύσσονται στα σύνορα, 50 τεθωρακισμένα οχήματα και 700 άτομα προσωπικό».

Πίσω από τις λέξεις των Τούρκων: Η Τουρκία χρησιμοποιεί μετανάστες για να πιέσει την Ευρώπη

Ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ατάι Ουσλού δήλωσε ότι η παράτυπη μετανάστευση έχει γίνει πρόβλημα του κόσμου και επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρή εισροή μεταναστών από την Κεντρική Αφρική, τη Μέση ανατολή και ιδιαίτερα από το Αφγανιστάν, προς την Ευρώπη.

Σε ποιο αεροδρόμιο εντοπίστηκαν οι S-400 στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αργότερα, με το πέρας της επίσκεψής τους, στην Επαρχιακή Διεύθυνση Διαχείρισης Μετανάστευσης [4] ο Ατάι Ουσλού δήλωσε:

«Έχουμε δει ξεκάθαρα ότι η Τουρκία έχει λάβει νέα μέτρα, τεχνικά, φυσικά και από άλλες απόψεις, λόγω των αυξανόμενων παράτυπων μεταναστευτικών κινήσεων, των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου και άλλων τρομοκρατικών κινημάτων. …Η Τουρκία έχει λάβει σοβαρά μέτρα κατά των διακινητών, των παράτυπων μεταναστών και των τρομοκρατών όσον αφορά την ασφάλεια των συνόρων. Μερικές φορές υπάρχουν ψευδείς και λάθος πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, ακούμε γι’ αυτό. Το είδαμε επί τόπου. Η κυβέρνησή μας λαμβάνει κάθε προφύλαξη. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς και ανακριβείς.»

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία επιδεικνύει μια υποδειγματική διαχείριση της μετανάστευσης στον κόσμο από κάθε άποψη, ο Ουσλού είπε: «Το μεγαλύτερο νεκροταφείο στον κόσμο σήμερα είναι η Μεσόγειος. Ο καθένας πρέπει να βάλει το χέρι στη συνείδησή του και να κάνει ανθρωπιστικό έργο σε αυτό το θέμα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι μεταναστεύουν προς την Ευρώπη; Πρέπει να βρούμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα στις χώρες προέλευσης».

Ο Ουσλού μίλησε επίσης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παράτυποι μετανάστες λέγοντας: «Ιρανοί στρατιώτες πυροβολούσαν παράτυπους μετανάστες. …Η Ελλάδα τους βάζει χειροπέδες, τους αφήνει στη θάλασσα και πυροβολούν πίσω τους. Εμείς δεν συμπεριφερόμαστε έτσι. Ακόμα κι αν είναι παράτυποι μετανάστες, είναι όλοι άνθρωποι. Τους αντιμετωπίζουμε ανθρώπινα. Το γνωρίζουν αυτό. Οι παράτυποι μετανάστες που ρωτήσαμε το γνωρίζουν επίσης αυτό. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα τέτοιο κράτος.»

Πληροφοριακές επιχειρήσεις από την Τουρκία

Τα δεδομένα:

  1. Η επίσημη ιστοσελίδα του Κυβερνείου του Βαν δεν αναφέρει καθόλου για Έλληνες δημοσιογράφους. [1]
  2. Σε μια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι παραβρέθηκαν Έλληνες δημοσιογράφοι [2].
  3. Οι δημοσιογράφοι -γενικά- προσκλήθηκαν από την Τουρκία, όπως αναφέρει η Ελληνίδα δημοσιογράφος [3].

Γιατί δεν αναφέρουν επίσημα οι Τούρκοι για Έλληνες ή Ευρωπαίους δημοσιογράφους που προσκλήθηκαν; Μα για μπουνταλάδες τους έχετε;

Αναρωτιέμαι εάν μπόρεσαν να τραβήξουν έστω και μία φωτογραφία οι Έλληνες. Ρητορικό το ερώτημα, εάν είχαν θα την δημοσίευαν. ‘Η όχι;

Νωρίτερα γράψαμε ότι η Τουρκία στέλνει φρούτα και λαχανικά “φαρμάκι” στην Ελλάδα και Ευρώπη

[1] archive:www.van.gov.tr/tbmm-goc-ve-uyum-alt-komisyonu-sinirda
[2] archive:www.medyatava.com/foto-galeri/tbmm-goc-ve-uyum-alt-komisyonu-heyeti-iran-sinirinda_231010
[3] archive:www.politico.eu/article/turkey-migrant-security-system-iran-border-europe-afghanistan/
[4] archive:www.gazetevan.com/haber/van/171949/goc-ve-uyum-alt-komisyonu-baskani-uslu-turkiyenin-sinirlari-guvende

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ