Τετάρτη 24/04/2024

Tommy Olsen (Aegean Boat Report): Μιλάω με τουρκική Ακτοφυλακή

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο ιδρυτής της Aegean Boat Report, κ. Tommy Olsen, σε συνέντευξή του στο ολλανδικό nu.nl αναφέρει ότι συμβουλεύεται έως και δέκα φορές την εβδομάδα την τουρκική ακτοφυλακή.

Ο Νορβηγός κ. Tommy Olsen της Aegean Boat Report διατηρεί επαφή από τη νορβηγική πόλη Tromsø όπου διαμένει, με άτομα που επιχειρούν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο κ. Olsen, συμβουλεύεται “μερικές φορές, δέκα φορές την εβδομάδα” την τουρκική ακτοφυλακή, μιλά με βουλευτές από όλη την Ευρώπη και συνεργάζεται με δημοσιογράφους. 

Το ολλανδικό δίκτυο γράφει επί λέξει για το έργο του, από το οποίο γίνεται αντιληπτό και το ύφος του ρεπορτάζ:

“Πρόσφυγες που διακινδυνεύουν τη διέλευση από την Τουρκία στην Ελλάδα του στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Όλσεν μπορεί να αποδείξει ότι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι στέλνονται πίσω στην Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο, ντροπιάζει τακτικά τις ελληνικές αρχές (και την Ευρωπαϊκή Ένωση).”

Στη σελίδα της Aegean Boat Report στο Facebook υπάρχει και η παρακάτω φωτογραφία που προφανώς λήφθηκε από Παράνομα Εισερχόμενο Προσωπικό (ΠΕΠ) στην ελληνική επικράτεια.

Πηγή: Facebook @AegeanBoatReport

Στην φωτογραφία απεικονίζεται απλά (sic), ένα στρατιωτικό όχημα. Για ευνόητους λόγους, η φωτογραφία επεξεργάστηκε από τον ιδρυτή της Aegean Boat Report και καλύφθηκε ο αριθμός κυκλοφορίας.

Ο κ. Tommy Olsen, όπως δηλώνει εργάζεται ως υπάλληλος κέντρου φύλαξης παιδιών. Με την Οργάνωση ασχολείται κάθε μέρα, μέχρι αργά το βράδυ. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “οι πρόσφυγες που έχουν ανάγκη δεν τον καλούν κατά τις ώρες γραφείου”.

Tommy Olsen
Πηγή: aegeanboatreport.com

Ο κ. Tommy Olsen διαβιβάζει πληροφορίες μέσω ομάδων του WhatsApp.

Ο κ. Tommy Olsen θα προτιμούσε να εργάζεται με πλήρη απασχόληση στην Aegean Boat Report, αλλά τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν. Προσπάθησε να πάρει χρηματοδοτήσεις, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποτύχει. «Χρειάζεται καθημερινή δουλειά για να λάβουμε επιδοτήσεις», λέει. “Δεν έχω το χρόνο για αυτό.”

Ο Tommy Olsen και τα 3… bolds

Συνοψίζοντας τις προτάσεις της ανάρτησης που έχουν επισημανθεί με έντονη γραφή bolds, μόνο από το συγκεκριμένο ολλανδικό δημοσίευμα και μία δημόσια – ανοικτή φωτογραφία στο facebook, έχουμε:

α. “Α λα καρτ” ανάγκη για βοήθεια, μιας και η επικοινωνία γίνεται σε ώρες εκτός ωραρίου βιοποριστικής εργασίας.

β. Πρόσβαση σε διαβαθμισμένη πληροφορία μιας και υπάρχει φωτογραφία στρατιωτικού μέσου, προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, με αριθμό κυκλοφορίας και επιβαίνων προσωπικό.

γ. Κανάλι επικοινωνίας με τουρκική Ακτοφυλακή, μιας και απλά το δηλώνει αβίαστα αν όχι και με υπερηφάνεια ή ακόμα και με στοιχεία εν δυνάμει απειλής.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης είχε δηλώσει τον Δεκ 2020:

“Θα ήθελα επίσης να επιστήσω την προσοχή σας σε αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεση μας και αποδεικνύουν ότι αυτά τα ταξίδια ενθαρρύνονται από κυκλώματα διακινητών και μερικές φορές υποστηρίζονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.”

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή kathimerini.gr
Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή kathimerini.gr

Το ολλανδικό ρεπορτάζ αναδείχθηκε στο Twitter.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ