Πέμπτη 28/03/2024

Θεσσαλονίκη: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο “ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ”

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού/NATO Rapid Deployable Corps – Greece (Γ’ ΣΣ/NRDC-GR) στο Στρατόπεδο «ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ», την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το νέο συγκρότημα ξενώνων της Φρουράς Θεσσαλονίκης στο Στρατόπεδο «ΚΩΤΤΑ» καθώς και τον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (3ο ΒΝΣ) στο Στρατόπεδο «ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΥΚΑ».

-Διαφήμιση-

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για την αποστολή και τις εν γένει δραστηριότητες του Γ’ ΣΣ και του NRDC-GR.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR αναφέρθηκε στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και στην αφοσίωση του προσωπικού τους σε αυτή, στην απαίτηση ομαλής ένταξης στις τάξεις τους των νέων στελεχών και οπλικών συστημάτων, καθώς και στη λειτουργία της Αποτροπής.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τα γεγονότα του 2020

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε το θετικό αποτύπωμα των γεγονότων του 2020, την αλλαγή παραδείγματος ως προς τη διαχείριση και επιτυχή αντιμετώπιση τους, όπως και τις θετικές συνέπειες αυτής σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση των στρατιωτικών συνεργασιών της Χώρας μας, οι οποίες πλέον απευθύνονται σε φίλους, εταίρους και συμμάχους που βαίνουν συνεχώς αυξανόμενοι.

Επίσης αναφέρθηκε στη σημασία και την αξία της διακλαδικότητας και των συνεργειών μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην απαίτηση συνεχούς επαγρύπνησης, ανησυχίας και εγρήγορσης ειδικά μετά τα γεγονότα του 2020, καθώς και στην ενίσχυση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με εντατικοποίηση των στρατιωτικών μας συνεργασιών στο πλαίσιο διμερών και πολυμερών σχημάτων, που αυξάνουν το κύρος και το ειδικό βάρος της Χώρας έναντι τρίτων.

-Διαφήμιση-

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε τον σημαντικό ρόλο του Γ’ ΣΣ/NRDC-GR για την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια, καθώς και την συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων ως πυλώνα διασφάλισης της ευημερίας της Χώρας, με την αποτρεπτική ισχύ τους να ενισχύεται σημαντικά τόσο με την αναβάθμιση των υφισταμένων οπλικών συστημάτων και την προσθήκη νέων, όσο και με την πρόσληψη προσωπικού που συνιστά σημαντική ένεση ηθικού για αυτές.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις