Τετάρτη 07/12/2022

Θεοδωρικάκος για Κιβωτό του Κόσμου: Απέναντι στο νόμο δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας

- Διαφήμιση -

“Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας”, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά και στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha

“Οι δράστες, όποιοι και αν είναι, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, η Ελληνική Αστυνομία και όλες οι Αρχές θα συμβάλλουν στην έρευνα”, προσέθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην υπόθεση με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. “Όσο και αν οι αποκαλύψεις μας προκαλούν σοκ, είναι προτιμότερη η αλήθεια”, επισήμανε ο Υπουργός.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι, όπως έγινε και στην περίπτωση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς και με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων που συνελήφθη και βρίσκεται στη φυλακή για χρήση παιδοφιλικού – πορνογραφικού υλικού, ή με τον Αλβανό βιαστή στην Γλυφάδα, το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

- Διαφήμιση -

“Η έρευνα και γι’ αυτή την υπόθεση οφείλουμε να φτάσει μέχρι το τέλος. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές Αρχές, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς μας που συνδράμουν το έργο των δικαστικών Αρχών. Η αλήθεια θα λάμψει και αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, όποιοι και αν είναι οι φερόμενοι δράστες, θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη”, επεσήμανε ο Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: “Όσο και αν οι αποκαλύψεις μας προκαλούν σοκ, είναι προτιμότερη η αλήθεια.”

Σημείωσε επίσης, ότι το θέμα αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη ευαισθησία γιατί αφορά παιδιά, τα οποία έχουν βρεθεί από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια σε Γολγοθά και οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε.

“Οφείλουν να στηρίξουν οι Περιφέρειες, οι οποίες έχουν την ευθύνη παρακολούθησης τέτοιου είδους ιδρυμάτων, καθώς και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός σχετικά τη στήριξη αυτών των παιδιών… Να γίνεται κάθαρση και να προχωράμε μπροστά με έναν πιο αξιόπιστο και σταθερό τρόπο. Πιστεύω ότι αυτό οφείλουμε να αφήσουμε για τις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη και γι’ αυτό, όσο και αν σοκαριζόμαστε, όσο κι αν γκρεμίζονται πράγματα μέσα μας, είναι προτιμότερη η αλήθεια αν θέλουμε τα επόμενα βήματα μπροστά να είναι στέρεα”, υπογράμμισε καταλήγοντας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις