Σάββατο 20/04/2024

Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα ο “εξορκιστής” της λεγομένης “Εκκλησίας των Εθνών”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο “εξορκιστής” της Θεσσαλονίκης και ένας βοηθός του οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν σήμερα, 27 Αυγούστου 2022 από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο άνδρες ηλικίας 24 και 38 ετών, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Εκκλησία των Εθνών».

Σε βάρος των δύο μελών της «Εκκλησίας όλων των Εθνών» σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Η Αστυνομία έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας και συγκεκριμένα στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντόπισε και συνέλαβε τον 24χρονο, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος “εξορκιστής” Χάρης, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ιερά Σύνοδος: Να αποφεύγετε την συμμετοχή σε τελετές “εξορκισμού”

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επίστησε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή σε τελετές “εξορκισμού” της λεγομένης «Εκκλησίας όλων των Εθνών».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος η «Εκκλησία όλων των Εθνών» είναι αυτόνομη νεοπεντηκοστιανή οργάνωση, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ