Παρασκευή 29/03/2024

Ο ΥΦΕΘΑ στο Μνημείο της Κυράς των Μαρασίων και το Μέγα Δέρειο

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στον Νομό Έβρου συναντήθηκε με τις πολιτικές και θρησκευτικές Αρχές του τόπου.

Κατά την παρουσία του στα Μαράσια Έβρου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Κυράς των Μαρασίων, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της προς τους στρατευσίμους.

-Διαφήμιση-
Μνημείο της Κυράς των Μαρασίων

Μνημείο της Κυράς των Μαρασίων

Η αείμνηστη Βασιλική Λαμπίδου – Φωτακάκη, μητέρα όλων των Ελλήνων στρατιωτών αφιέρωσε τη ζωή της στο στράτευμα και το έργο της αναγνωρίστηκε από τον τότε διοικητή της XVI MK/MΠ Φράγκο Φραγκούλη. Η Κυρά των Μαρασίων, βραβεύτηκε από την ακαδημία Αθηνών. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 107 ετών, στις 19 Ιουνίου του 2011.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Κυράς των Μαρασίων, στο σπίτι της, δίπλα από τον ποταμό Έβρο και την Τουρκία, πραγματοποιήθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου 2012, από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ και πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φράγκου Φραγκούλη.

Το μνημείο, φιλοτέχνησε ο κ. Γιάννης Μπαρδής.


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συναντήθηκε επίσης με τον Αντιστράτηγο ε.α. Γεώργιο Καραχάλιο και τίμησε αυτόν τον αγωνιστή της ζωής, για την πολυετή συνεισφορά, την αγάπη και την αφοσίωσή του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

-Διαφήμιση-

Τέλος, επισκέφθηκε το Μέγα Δέρειο, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και με τον δάσκαλο κ. Μουμίν Πιρέλι (Mumin Pireli), στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο του χωριού.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΘΑ, οι συναντήσεις με τους Ιεράρχες, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους και την τοπική κοινωνία εντάσσονται στις δράσεις εξωστρέφειας του Υπουργείου και ενισχύουν τις συνέργειες που διαρκώς υλοποιούνται τόσο στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, όσο και της αμοιβαίας αξιοποίησης δυνατοτήτων επ’ ωφελεία της Πατρίδας, ειδικά στην ακριτική περιοχή του Έβρου.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις