Παρασκευή 29/03/2024

Έβρος – Αιγαίο: Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις για εισβολή αλλοδαπών από την Τουρκία

Έβρος και Αιγαίο σε επιφυλακή μετά τις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διαδικτύου, το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε την προληπτική επαύξηση του επιπέδου επιτήρησης των συνόρων σε Έβρο και Αιγαίο μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Τίποτα ανησυχητικό.

-Διαφήμιση-

Ερντογάν: “Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα.”

Ο Ερντογάν, μη αποδεχόμενος την επαύξηση της ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ζαλισμένος από τις “σφαλιάρες” που τρώει το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποφάσισε -κατά πάγια τακτική- να απειλήσει την Ελλάδα λέγοντας: “Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα.”

Χθες, 11 Νοεμβρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν είχε πει:

“Είναι αχαριστία να λέει πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5.000.000 πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.”

“Δυστυχώς, η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ.”

-Διαφήμιση-

Η απάντηση της κυβέρνησης στον Ερντογάν: Όταν η Ελλάδα απειλείται, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στις απειλές του Ερντογάν λέγοντας:

“Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο το Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας – Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι’ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού.

Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν.”

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις