Πέμπτη 25/04/2024

“Πυροβολισμοί στον Έβρο”: Η τουρκική μονταζιέρα με νέο fake news

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν πέθανε στον Έβρο μετά από πυροβολισμούς Ελλήνων, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA αναφέρει ότι 1 παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν πέθανε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Αδριανούπολη κατά ομάδας 8 Αφγανών μεταναστών που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα παράνομα.

Όπως αναφέρει το DHA το περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Ιουνίου 2022, στο χωριό Alibey, στα ελληνικά σύνορα της επαρχίας Μακρά Γέφυρα (Ουζούν Κιοπρού – Uzunkopru) της Αδριανούπολης.

Το δημοσίευμα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA για τους πυροβολισμούς στον Έβρο
Το δημοσίευμα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA για τους πυροβολισμούς στον Έβρο

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία να εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news

Με ανάρτησή του στα social media ,ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε στο δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA για το επεισόδιο στον Έβρο, καλώντας την Τουρκία να εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο.

Χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε:

«Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιγραφόμενο περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου αναφέρει ότι αυτό ουδέποτε έχει συμβεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.”

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ