Πέμπτη 25/04/2024

Προϋπολογισμός 2023: Προβλέφθηκε η νυχτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Προβλέφθηκε η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα 21 Νοεμβρίου 2022, από το Υπουργείο Οικονομικών ο Προϋπολογισμός 2023, στον οποίο αναφέρεται η νυχτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών στην Εισηγητική Έκθεση, ο Προϋπολογισμός 2023 καταρτίστηκε υπό συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας, αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Καλείται να συγκεράσει προκλήσεις που αφορούν την ενεργειακή κρίση, την πληθωριστική πίεση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, την υγειονομική κρίση που έχει οδηγήσει σε αυξημένες δαπάνες στο σύστημα υγείας, αλλά και τις επιπλέον, έναντι του 2019 και παρελθόντων ετών, δαπάνες για την αναγκαία αμυντική θωράκιση της χώρας. Την ίδια στιγμή καλείται να διατηρήσει τη δημοσιονομική ισορροπία και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, σε χρονιά διεθνούς επιβράδυνσης ή και ύφεσης, αλλά και να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της ζωής και της ευημερίας όλων των πολιτών.

Είναι σαφές, αναφέρει το Υπ. Οικονομικών, ότι οι κίνδυνοι που περιβάλλουν τις μακροοικονομικές προβλέψεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2023, είναι αυξημένοι και συνδέονται κατά κύριο λόγο με τις γεωπολιτικές προκλήσεις, την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, τις συνθήκες εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, τις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων και την Ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική.

Προβλέφθηκε η νυχτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών για το 2023

Στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν προβλεφθεί πιστώσεις που θα καλύψουν δαπάνες για τη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για εργασία τις νυχτερινές ώρες.

Επιπλέον έχουν προβλεφθεί πιστώσεις που θα καλύψουν δαπάνες στις Ένοπλες Δυνάμεις για:

  • την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων,
  • την εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού,
  • τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές,
  • την προμήθεια καυσίμων και την προμήθεια υγειονομικού υλικού για τα στρατιωτικά νοσοκομεία,
  • τις εθνικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ,
  • τις εισφορές του Υπουργείου και κυρίως της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σε Διεθνείς Οργανισμούς και
  • τις νέες υποχρεώσεις που απορρέουν από την υλοποίηση σημαντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων

Οι εκτιμήσεις δαπανών για το έτος 2022 ανέρχονται στο ποσό των 6.833 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 3.405 εκατ. ευρώ αφορά δαπάνες υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, ποσό ύψους 227 εκατ. ευρώ αφορά δαπάνες που έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ποσό ύψους 6 εκατ. ευρώ αφορά δαπάνες για δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον Covid-19.

Μέσω του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων του φορέα χρηματοδοτούνται δαπάνες στρατιωτικών έργων στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του. Το σύνολο των δαπανών του φορέα στο ΠΔΕ έτους 2023 προβλέπεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Το σχετικό απόσπασμα για τα νυχτερινά των Στρατιωτικών:

Προϋπολογισμός 2023: Προβλέφθηκε η νυχτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών
Προϋπολογισμός 2023: Προβλέφθηκε η νυχτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών

Για να “ευλογήσουμε τα γένια μας”, στις 10 Οκτωβρίου είχαμε κάνει νύξη όταν κατατέθηκε το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ