Σάββατο 20/04/2024

Τουρκία: Προβοκάτσια με Τούρκο πολιτικό στο Σύνταγμα και σύλληψη Έλληνα δήθεν κατασκόπου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Τουρκία προσπαθεί να στήσει προβοκάτσια, με Τούρκο πολιτικό να υψώνει την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα και τη σύλληψη του Έλληνα υπηκόου Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Πρόκληση Τούρκου πολιτικού με τουρκική σημαία

Ο Τούρκος πολιτικός Μουσταφά Σαριγκιούλ, πρόεδρος του TDP (Τουρκικό Kόμμα Αλλαγής) άνοιξε την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα απέναντι από την Βουλή των Ελλήνων.

Ο Τούρκος πολιτικός Μουσταφά Σαριγκιούλ ξεδιπλώνει την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα. Εικόνα: Βίντεο twitter.com
Ο Τούρκος πολιτικός Μουσταφά Σαριγκιούλ ξεδιπλώνει την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα. Εικόνα: Βίντεο twitter.com

Στο βίντεο που ανέβασε στα socia media, στις 25 Ιουνίου 2022, ο Μουσταφά Σαριγκιούλ απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέει «Είμαι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Μη ζητάς βοήθεια από την Αμερική. Ζήτα φιλία από την Τουρκία. Μητσοτάκη, πάρε το χέρι σου από τα όπλα. Ελάτε σε ειρήνη, είμαστε εδώ».

Το βίντεο το συνοδεύει με τη φράση “Έλα στην ειρήνη Μητσοτάκη”.

Σημειώνεται ότι η προσωπική πρόσκληση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την γραμμή που χάραξε ο Τούρκος Πρόεδρος και ακολούθησαν τουρκικά ΜΜΕ.

Η εν λόγω κίνηση του Τούρκου πολιτικού δημοσιεύτηκε στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, η οποία πρόσφατα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι προκαλεί την κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Σύλληψη Έλληνα με την κατηγορία της κατασκοπείας

Αργότερα την ίδια ημέρα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) συνέλαβε το Σάββατο τον Έλληνα υπήκοο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα με την κατηγορία ότι κατασκόπευε την Τουρκία για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Ο Έλληνας -δήθεν κατάσκοπος- Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα που συνελήφθη στην Τουρκία. Φωτογραφία: Ανατολού
Ο Έλληνας -δήθεν κατάσκοπος- Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα που συνελήφθη στην Τουρκία. Φωτογραφία: Ανατολού

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα υποδυόταν τον επιχειρηματία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων. Κατηγορείται επίσης ότι διεξήγαγε έρευνα για Σύρους στην Τουρκία, καθώς και για επιχειρηματίες εγκατεστημένους στην Ελλάδα που υποστηρίζουν την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO), η οποία χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική στην Τουρκία.

Συγγενείς του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα μιλώντας στην “Καθημερινή” ότι πριν από 35 ημέρες ταξίδεψε με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στην Τουρκία προκειμένου να επισκεφθεί έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ