Παρασκευή 26/04/2024

Τουρκία: Ποιοι είναι οι νέοι πρεσβευτές σε Ελλάδα και Ψευδοκράτος, Τσαγατάι Ερτζιγές και Μετίν Φεϊζίογλου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Με διάταγμα που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διορίστηκε πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα ο Τσαγατάι Ερτζιγές και στα Κατεχόμενα ο Μετίν Φεϊζίογλου.

Τσαγατάι Ερτζιγές: Ποιος είναι ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές (Çağatay Erciyes) γεννήθηκε το 1966 στην Άγκυρα.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Τουρκικής Εκπαιδευτικής Ένωσης της Άγκυρας (TED College) το 1984, από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας το 1988 και από την Ακαδημία Δικαίου και Πολιτικής των Ωκεανών της Ρόδου (Rhodes Academy) το 2002.

Το 1988 εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών και έγινε Υποψήφιος Επαγγελματίας Αξιωματικός στο Ελληνικό Τμήμα και στη συνέχεια κατείχε διάφορες θέσεις. Έγινε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας-Αεροπορίας, έγινε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας με έδρα το Μόντρεαλ την 1η Σεπτεμβρίου 2012. Από τις 8 Απριλίου 2018 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 διατέλεσε Πρέσβης στην Βηρυτό.

Ο πρέσβης στην Τουρκίας στην Ελλάδα Τσαγατάι Ερτζιγές (Çağatay Erciyes)
Ο πρέσβης στην Τουρκίας στην Ελλάδα Τσαγατάι Ερτζιγές (Çağatay Erciyes)

Υπηρέτησε ως μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για την Κύπρο το 2004 και στις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα για τα θέματα του Αιγαίου.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 είναι Γενικός Διευθυντής στο τμήμα Κύπρου-Ελλάδας, Διμερών Πολιτικών και Ναυτιλιακών – Αεροπορικών – Συνοριακών Υποθέσεων.

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές είναι πολύπειρος διπλωμάτης με ειδίκευση στα ελληνοτουρκικά και θεωρείται από τους σχεδιαστές της πολιτικής της Άγκυρας στην αποκαλούμενη “Γαλάζια Πατρίδα”.

Παρουσίαση του Τσαγατάι Ερτζιγές
Παρουσίαση του Τσαγατάι Ερτζιγές

Μετίν Φεϊζιόγλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρέσβης στα Κατεχόμενα

Ο Μετίν Φεϊζιόγλου (Metin Feyzioğlu) γεννήθηκε το 1969 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μετίν Φεϊζιόγλου αποφοίτησε από το TED College της Άγκυρας το 1986. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας το 1990. Εγγράφηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Άγκυρας το 1991 . Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Δημόσιο Δίκαιο το 1992, έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα το 1995. Διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στον τομέα του Ποινικού Δικαίου στη σχολή από την οποία αποφοίτησε το 1996.

Ο πρέσβης στην Τουρκίας στα Κατεχόμενα Κύπρου Μετίν Φεϊζιόγλου (Metin Feyzioğlu)
Ο πρέσβης στην Τουρκίας στα Κατεχόμενα Κύπρου Μετίν Φεϊζιόγλου (Metin Feyzioğlu)

Εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άγκυρας το 2010. Το 2013 εξελέγη 8ος πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Δικηγορικών Συλλόγων.

Από τις 18 Ιουλίου 2012 έως το 2019 ήταν μέλος στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ