Σάββατο 20/04/2024

Πολεμικό Ναυτικό: 1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Πολεμικό Ναυτικό διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος με θέμα “η θαλάσσια ισχύς ως συντελεστής εθνικής ισχύος”

Η Εθνική Ισχύς περιλαμβάνει όλους τους διαθέσιμους πόρους που χρησιμοποιεί ένα έθνος προκειμένου να εκπληρώσει τους σκοπούς του. Βασικοί πυλώνες της αποτελούν το στρατιωτικό, οικονομικό, δημογραφικό και πολιτικό κεφάλαιο της χώρας.

Η θαλάσσια ισχύς, αγγίζει το σύνολο των ανωτέρω πυλώνων γι αυτό και πρέπει να αναλύεται και αναπτύσσεται ολιστικά, μέσω μιας δια-τομεακής και πολυ-πεδιακής προσέγγισης.

Η ενασχόληση με το θαλάσσιο στοιχείο επηρεάζει καθοριστικά την Ισχύ, Προστασία, Ευημερία και Ειρήνη μιας χώρας με εκτεταμένη ακτογραμμή και θαλάσσια σύνορα όπως η Ελλάδα.

1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Το φετινό 1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος φιλοδοξεί να δώσει έμφαση στην αναγκαιότητα ολιστικής μελέτης της ισχύος και της επιρροής που ασκεί ένα θαλασσινό έθνος και επιπλέον να επισημάνει τη σημασία της θαλάσσιας ισχύος στη συνολική διαμόρφωση της εθνικής.

Το Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της ναυτικής συνιστώσας στη συνολική εθνική ισχύ με έμφαση στους τομείς της διπλωματίας, της γεωστρατηγικής, της οικονομίας και της στρατιωτικής στρατηγικής.

Πολεμικό Ναυτικό: 1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος
Πολεμικό Ναυτικό: 1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος

Στο Συνέδριο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αρχηγοί συμμαχικών και φιλικών Ναυτικών θα απευθύνουν σύντομο μήνυμα, ενώ οι ομιλητές των θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου αποτελούνται από υψηλόβαθμα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και στελέχη της Αμυντικής Βιομηχανίας, της εφοπλιστικής κοινότητας και ακαδημαϊκούς.

Επιπρόσθετα, έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος (ε.α) Παναγιώτης Χηνοφώτης και ο ακαδημαϊκός Edward Luttwak.

Το ακροατήριο θα απαρτίζεται από εκπροσώπους Υπουργείων, ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπους ξένων Στρατιωτικών Αποστολών που υπηρετούν στη χώρα μας, μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας κ.α.

Το Συνέδριο σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα forum κατάθεσης και ανταλλαγής ιδεών επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν στις προκλήσεις – ευκαιρίες του περιφερειακού περιβάλλοντος ασφάλειας της χώρας μας, υπό το πρίσμα της ναυτικής ισχύος.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου:

Το πρόγραμμα στο 1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος
Το πρόγραμμα στο 1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος

Το 1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ