Πέμπτη 25/04/2024

Παραβίαση ΕΕΧ στην Αλεξανδρούπολη από 2 Τουρκικά F-16

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δύο τουρκικά F-16 προέβησαν σε παραβίαση του ΕΕΧ και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων!

Εμείς απλά θα πούμε… Ρίχτο! Είναι όμως ο νεο-Έλληνας έτοιμος να ματώσει;

Εξωπραγματικό για τον πεπολιτισμένο κόσμο, σκηνικό έντασης στήνει το κράτος συμμορία, ενόσω η υφήλιος και η Συμμαχία έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην Ουκρανία, Φινλανδία και Σουηδία κατά περίπτωση.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για επίδειξη δύναμης μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί παραβιάσεις. Μια σαφέστατη προκλητική ενέργεια επίδειξης, με αποδέκτες τόσο την Ελλάδα όσο και τις ΗΠΑ για τις οποίες το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ζωτικής σημασίας.

Η Τουρκία επέλεξε επίσης να προκαλέσει μία ημέρα μετά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας που πηγάζει από τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο Πρέσβη στην Ελλάδα. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τουρκικά μαχητικά πλησίον της Αλεξανδρούπολης:

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Η ενέργεια αυτή υπονομεύει την συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, αποτελώντας και σαφή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας.

Με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ