Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Οι εκδηλώσεις του Υπ. Πολιτισμού – Το πλήρες πρόγραμμα

Ημερομηνία:

- Διαφήμιση -

Η Πανσέληνος Αυγούστου 2022 είναι την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Οι εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟΑ) είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Ανοικτά οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, 105 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως της πανσελήνου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

- Διαφήμιση -

Η φετινή διοργάνωση, θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις στις 11 Αυγούστου, καθώς επίσης και στις 13, 19, 20 και 27 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, αλλά και θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, πολλές εκ των οποίων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Φέτος, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφησε στη συλλογική μνήμη.

- Διαφήμιση -

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Οι εκδηλώσεις του Υπ. Πολιτισμού - Το πλήρες πρόγραμμα
Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Οι εκδηλώσεις του Υπ. Πολιτισμού – Το πλήρες πρόγραμμα

Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα του Υπουργείου Πολιτισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο (αρχείο pdf):

- Διαφήμιση -

Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ

❯ Διαβάστε επίσης
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -