Πέμπτη 28/03/2024

Παναγιωτόπουλος: Ενωμένοι με την Πολωνία – Είχαμε παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετέχει στις εργασίες του 15ου Ετησίου Συνεδρίου της Βαλτικής για την Άμυνα (Annual Baltic Conference on Defence) στο Ταλίν της Εσθονίας.

Παναγιωτόπουλος: Ενωμένοι με την Πολωνία - Είχαμε παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν στην Ελλάδα
15ο Ετήσιο Συνέδριο της Βαλτικής για την Άμυνα (Annual Baltic Conference on Defence)

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος προέβη σε κοινή δήλωση, σήμερα 10 Νοεμβρίου 2021, για το Μεταναστευτικό μαζί με τον ομόλογό του της Εσθονίας, Κάλε Λάανετ (Kalle Laanet), τον Αναπληρωτή Υπουργό Αμύνης της Λιθουανίας, Μαργκίρις Αμπουκεβίσιους (Margiris Abukevicius) και τον Υφυπουργό Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Χέππεϊ (James Heappey).

-Διαφήμιση-

Παναγιωτόπουλος: Ενωμένοι με την Πολωνία απέναντι στην πρόκληση ασφαλείας που αντιμετωπίζει

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

“Βρισκόμαστε στα ευρωπαϊκά σύνορα, ο ένας στο πλευρό του άλλου, ως Ευρωπαίοι εταίροι, ενωμένοι με την Πολωνία απέναντι στις προκλήσεις ασφαλείας και τη νέα ιδιαίτερη πρόκληση ασφαλείας που αντιμετωπίζει.

Να αναφέρω ότι είχαμε μια παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν στα δικά μας βορειοανατολικά σύνορα. Έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την τρέχουσα κατάσταση και αυτό που μετρά είναι ότι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές εργαλειοποιούνται από κρατικούς δρώντες οι οποίοι αναζητούν γεωπολιτικά ή οικονομικά οφέλη.

Έτσι πρέπει όλοι να αναλάβουμε μια ισχυρή δράση εναντίον αυτών των πρακτικών από κρατικούς δρώντες.”

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις