Τετάρτη 24/04/2024

Συνέντευξη με αποκαλύψεις του ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Συνέντευξη παραχώρησε ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ”. Τα κυριότερα σημεία κατά θεματολογία κατά την άποψή μας είναι τα παρακάτω.

Έκθεση DEDEA 2021

Τέτοια έκθεση είχε να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από το 2010 και φέτος με τη “DEFEA” ικανοποιήθηκε μια απαίτηση της αγοράς κι αυτό έχει τη σημασία του. Ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αμυντικό και το ναυπηγικό τομέα, καθώς και στις τεχνολογίες αιχμής, παρουσίασαν χάρη σ’ αυτήν την πρωτοβουλία τη δυναμική τους και τα πιο σύγχρονα συστήματα άμυνας και ασφάλειας, μαζί με μερικούς από τους μεγαλύτερους Οίκους της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας.

Η Ελλάδα έγινε επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Ελληνοτουρκικά

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της και τούτη την αποστολή μπορούν να τη φέρουν εις πέρας οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που διαθέτει.

Εντείνεται η διπλωματική προσπάθεια για να καταστούν σαφείς οι ελληνικές θέσεις στη διεθνή κοινότητα δίχως να αποκλείονται τα ανοικτά κανάλια επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά.

Παραλαβή πρώτου Rafale στις 21 Ιουλίου 2021

Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουλίου παραλαμβάνουμε στην Αεροπορική Βάση Μερινιάκ της Γαλλίας το πρώτο νέο μαχητικό αεροσκάφος Rafale από τα συνολικώς δεκαοκτώ που θα ενισχύσουν την Πολεμική Αεροπορία έως το καλοκαίρι του 2023.

Νέες ΦρεγάτεςΕκσυγχρονισμός F-16

Προχωρεί ο εκσυγχρονισμός των F-16 στην κατηγορία Viper, ενώ πολύ σύντομα επίκειται η απόφαση σχετικώς με τη Φρεγάτα πολλαπλών ρόλων για το Πολεμικό Ναυτικό, η πρόσκτηση της ΤΠΚ 6 και οσονούπω η ολοκλήρωση της ΤΠΚ 7, καθώς και μια σειρά υποπρογραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη για πιο εξειδικευμένη και κατά Κλάδο ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για τις νέες φρεγάτες η τελική απόφαση εξαρτάται από την οριστικοποίηση όλων των προτάσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους από το Πολεμικό Ναυτικό. Ήδη έχει περιοριστεί η λίστα των υποψηφίων. Το πρόγραμμα καθυστέρησε περισσότερο από 20 χρόνια.

Εάν χρειαστούν άλλοι δύο ή τρεις μήνες για να ληφθεί η σωστή για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού απόφαση, δεν θα έχουμε ξεφύγει στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει.

Ελληνικά drones

Τα Επιτελεία επεξεργάζονται τρόπους αντιμετώπισης όλων των οπλικών συστημάτων της Τουρκίας, ασφαλώς και τα drones, καθώς και τα μη επανδρωμένα.

Όσον αφορά στα ελληνικά drones σύντομα θα είμαστε σε θέση να επιδείξουμε απτά αποτελέσματα στην προσπάθεια ανάπτυξης αυτού του συστήματος από ελληνική ερευνητική προσπάθεια, ελληνικό πρωτότυπο αποτέλεσμα, ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας. Φυσικά υπάρχει και η παράμετρος της συνέργειας με ισραηλινές εταιρείες για μεταφορά τεχνογνωσίας στην ελληνική βιομηχανία.

Μετάλλαξη Δέλτα και υποχρεωτικός εμβολιασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Είναι αδιανόητο να τεθεί εκτός μάχης ένα πολεμικό πλοίο εξαιτίας της αμέλειας μέλους του πληρώματος να θωρακιστεί απέναντι στον ιό, μη κάνοντας το εμβόλιο. Η ατομική ευθύνη αποκτά νέα ειδική και κρίσιμη διάσταση όταν έχουμε να κάνουμε με μάχιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ακολουθήσουν την γενική πολιτική της Κυβέρνησης αναφορικά με τον εμβολιασμό. Η Στρατιωτική Ηγεσία έχει εκπονήσει τα σχέδιά της.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» εδώ.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ