Πέμπτη 25/04/2024

Άσκηση ARGO 22: Οι Γάλλοι στον Βόλο για την ΑΡΓΩ 2022

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας ARGO 22 πραγματοποιείται πρώτη φορά. Το γαλλικό Πλοίο Διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων (LHD) FS TONNERRE “έδεσε” στον Βόλο.

Η Άσκηση ARGO 2022 θα διεξαχθεί στον Βόλο καθώς και στον Άγιο Ευστράτιο και στην Σκύρο από 24 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022.

Η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) θα λάβει χώρα στην Σκύρο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ελληνογαλλική διακλαδική άσκηση ARGO 22

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην Άσκηση ΑΡΓΩ 2022 με:

  • Μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ
  • Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού
  • Αεροπορικά μέσα του Στρατού Ξηράς
  • Μαχητικά Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

Οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με το Πλοίο Διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων (LHD) FS TONNERRE (L9014) και τις υπαγόμενες σε αυτό μονάδες και μέσα.

Η Άσκηση ARGO 2022 είναι άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise) και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard.

Σκοπός της ελληνογαλλικής διακλαδικής άσκησης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών, καθώς και η διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε αντικείμενα αμφίβιων και αποβατικών επιχειρήσεων.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ