Σάββατο 20/04/2024

Ο Μάριος Γιαννάκου στο ΓΕΕΘΑ – Στόχος το Έβερεστ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο πρώην Καταδρομέας και αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου επισκέφθηκε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

“Συναντήθηκα στο ΓΕΕΘΑ με τον αθλητή υπεραποστάσεων και Καταδρομέα Μάριο Γιαννάκου, ο οποίος κατέχει 2 παγκόσμια ηλικιακά ρεκόρ και περιφανείς νίκες στους πιο απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο!”, έγραψε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε ανάρτησή του στα social media.

Ο Μάριος Γιαννάκου, χρόνια καπνιστής και υπέρβαρος, όπως γράφει στο βιογραφικό του, “έκοψε” το τσιγάρο και “έχασε” 52 κιλά και κατάφερε να γίνει κάτοχος του παγκόσμιου ηλικιακού ρεκόρ στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο ερήμου στον κόσμο (Al Marmmoom Ultramarathon 270 Km), κάτοχος του ηλικιακού ρεκόρ στον πιο φημισμένο και δύσκολο αγώνα 170 χιλιομέτρων στην Ελλάδα, τον Rodopi Ultra Trail 100 Miles και ένα από τα 14 άτομα που τερμάτισαν έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο, τον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική (Rovaniemi 150).

Τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ "ταξιδεύουν" στο Έβερεστ
Τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ “ταξιδεύουν” στο Έβερεστ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τον Μάριο Γιαννάκου για τις μεγάλες παγκόσμιες επιτυχίες του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του να κατακτήσει το Έβερεστ. Του δώρισε τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ, τα οποία θα καρφώσει μαζί με την Ελληνική Σημαία στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

“Μάριε είμαστε υπερήφανοι για σένα και ανυπομονούμε να σε δούμε να επιτυγχάνεις τον νέο σου άθλο! Η σκέψη μας μαζί σου!”, τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2020 ο Μάριος Γιαννάκου ανέβασε στην κορυφή του Ολύμπου την Ελευθερία Τόσιου, το πρώτο άτομο με παραπληγία που κατακτά την υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων.

Ο Μάριος Γιαννάκου υπηρέτησε την περίοδο 2016-2017 στην Ε’ Μοίρα Καταδρομών στη Δράμα όπου διακρίθηκε για τις επιδόσεις του κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής του.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ