Τετάρτη 07/12/2022

Παιδική πορνογραφία: Πώς εξαπατούν χρήστες του διαδικτύου με ψευδεπίγραφο – απατηλό e-mail

- Διαφήμιση -

Με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα προσπαθούν επιτήδειοι να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες ότι εμπλέκονται σε υπόθεση σχετική με παιδική πορνογραφία.

Παράλληλα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που αφορούν σε υποθέσεις βιασμού ανηλίκων καθώς και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας έχει εντοπιστεί από την Ελληνική Αστυνομία συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα κάνοντας επιπλέον χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γεωργίου Κώτσηρα, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη, του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, Στυλιανού Παπαθεοδώρου και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol, Jérôme Bonet.

Παράλληλα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν “αληθοφάνεια” στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και δικαστικών Αρχών και Αρχών επιβολής του Νόμου.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριμένα οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω e-mail ως συνημμένο αρχείο pdf και προσπαθούν να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι εμπλέκονται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Εάν οι παραλήπτες “ανοίξουν” το συνημμένο αρχείο προσβάλλεται ο υπολογιστής, τάμπλετ, κινητό με κακόβουλο λογισμικό το οποίο δίνει πρόσβαση στην συσκευή στους επιτήδειους.

Το απατηλό e-mail για παιδική πορνογραφία
Το απατηλό e-mail για παιδική πορνογραφία

Διαβάστε ποιες είναι οι συχνότερες μέθοδοι για διαδικτυακές απάτες

- Διαφήμιση -
❯ Τελευταία νέα
- Διαφήμιση -
AMYNA Network
Ειδήσεις