Δευτέρα 29/04/2024

Ναύσταθμος στον Αλμυρό Βόλου: Παραχωρείται η έκταση στο ΥΠΕΘΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Παραχωρείται η έκταση στο ΥΠΕΘΑ για να δημιουργηθεί ο Ναύσταθμος στον Αλμυρό Βόλου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ στις 7 Ιουλίου 2023.

“Την Πέμπτη (σσ 13/7/2023) υπογράφουμε οριστικά, μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την παραχώρηση της έκτασης με τους όρους που έχουμε βάλει και με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον Ναύσταθμο. Ήδη έχουμε ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και περίφραξης του χώρου, έτσι ώστε σε ένα χρονικό διάστημα ενός έτους να τελειώσουν οι μελέτες για να ξεκινήσει μετά η υλοποίηση”, είπε ο Δήμαρχος Αλμυρού.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος η αποκλειστική χρήση δυο γεωτεμαχίων, με εμβαδόν 21.614τ.μ. και 50.867,04τ.μ. αντίστοιχα, τα οποία βρίσκονται εκτός ορίων οικισμών στη θέση “Τσιγκέλι” Ευξεινούπολης και εντός γενικού πολεοδομικού στοιχείου Αλμυρού στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η επίσημη ονομασία του Ναυστάθμου στον Αλμυρό Βόλου θα είναι Ναυτική Βάση Παγασητικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ έχει ήδη διατεθεί πίστωση από το ΓΕΣ στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ/ΔΜΧ για την κατασκευή περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ, στο Νότιο Τομέα της Ναυτικής Βάσης Αλμυρού και οι εργασίες είναι σε εξέλιξη.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ