Παρασκευή 19/04/2024

MyPhoto.gov.gr Η εφαρμογή που δίνει τέλος στις εκτυπώσεις φωτογραφιών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Με ψηφιακή φωτογραφία θα εκδίδονται διαβατήριο, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης με τη νέα εφαρμογή MyPhoto στο gov.gr.

Η νέα εφαρμογή MyPhoto.gov.gr δίνει τέλος στις εκτυπώσεις φωτογραφιών
Η νέα εφαρμογή MyPhoto.gov.gr δίνει τέλος στις εκτυπώσεις φωτογραφιών

MyPhoto.gov.gr

Η εφαρμογή MyPhoto στο gov.gr θα απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους.

Οι πολίτες όταν χρειάζονται να προσκομίσουν φωτογραφία προσώπου για την έκδοση κρατικού εγγράφου όπως πχ διαβατήριο, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης θα βγάζουν την φωτογραφία σε έναν φωτογράφο και έπειτα αυτός θα έχει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης των φωτογραφιών στο Κυβερνητικό Νέφος (G-Cloud).

Κατόπιν οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» την ψηφιακή φωτογραφία ή/και να δώσουν το δικαίωμα στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να την χρησιμοποιήσουν.

Τι είναι το myPhoto

Το myPhoto είναι ψηφιακή υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα:

σε πιστοποιημένους επαγγελματίες φωτογράφους να αποθηκεύσουν την φωτογραφία και την υπογραφή των πελατών τους στο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) και

σε φυσικά πρόσωπα, πελάτες των πιστοποιημένων επαγγελματιών φωτογράφων, να συσχετίσουν την φωτογραφία τους με τον ΑΦΜ τους, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την παροχή ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών από τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς του δημοσίου (Υπουργείο Μεταφορών για την έκδοση διπλώματος οδήγησης, Ελληνική Αστυνομία για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας και διαβατηρίου κλπ.), κατόπιν συγκατάθεσης/εξουσιοδότησης.

Αντικείμενο της υπηρεσίας myPhoto είναι η μεταφόρτωση, η διαχείριση και η αποθήκευση των ψηφιακών φωτογραφιών του προσώπου και της ιδιόχειρης υπογραφής των φυσικών προσώπων που επιθυμούν να διαθέσουν τα παραπάνω αρχεία που τα αφορούν σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες που απαιτούν χρήση φωτογραφίας προσώπου ή/και υπογραφής.

MyPhoto είσοδος στην εφαρμογή

Η πρόσβαση στην υπηρεσία myPhoto γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) ή πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση https://myphoto.gov.gr.

Για την είσοδο στην υπηρεσία απαιτείται ισχυρή αυθεντικοποίηση. Για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί πρώτα να εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να πιστοποιήσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.

Στη συνέχεια μπορείτε να συνδεθείτε στην υπηρεσία εισάγοντας:

  • τους κωδικούς-διαπιστευτήρια της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (κωδικοί TAXISnet) και
  • τον κωδικό μιας χρήσης (OTP) που θα λάβετε στον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που πιστοποιήσατε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)

Που χρησιμοποιείται η φωτογραφία – υπογραφή από το MyPhoto

Τα ψηφιακά αρχεία (φωτογραφία και υπογραφή) αξιοποιούνται από Φορείς του Δημοσίου Τομέα όταν για τη διεκπεραίωση υποθέσεων απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας και η οπτική απεικόνιση ιδιόχειρης υπογραφής, π.χ. έκδοση/ανανέωση διπλώματος οδήγησης, έκδοση αστυνομικής και φοιτητικής ταυτοτήτων, διαβατηρίου κ.α.

Τα ψηφιακά αρχεία διατηρούνται στο Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud) της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.

Τα ψηφιακά αρχεία διαγράφονται εφόσον δεν συσχετιστούν με τον ΑΦΜ κάποιου φυσικού προσώπου εντός δύο (2) εβδομάδων από τη μεταφόρτωσή τους στο G-Cloud από τον πιστοποιημένο επαγγελματία φωτογράφο.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εφόσον τα αρχεία συσχετιστούν με τον ΑΦΜ ενός φυσικού προσώπου, διατηρούνται για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία συσχέτισης και διαγράφονται στη συνέχεια.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ