Παρασκευή 26/04/2024

Μητσοτάκης – ΟΗΕ: Το μήνυμα στους Τούρκους πολίτες στο Twitter και η τουρκική δημοσκόπηση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, στον τουρκικό λαό, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία και τονίζοντας: “Δεν είμαστε ο εχθρός. Είμαστε γείτονες.”

Μητσοτάκη προς Τούρκους: Δεν είμαστε ο εχθρός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και δύο αναρτήσεις (tweet) στο Twitter στα τουρκικά με το απόσπασμα της ομιλίας του προς τους Τούρκους πολίτες:

"Με αυτό το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών, θα ήθελα να πω, όχι μόνο στους Τούρκους ηγέτες, αλλά και στον τουρκικό λαό: η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε ο εχθρός. Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας φιλικές σχέσεις."
"Η συντριπτική πλειοψηφία και από τις δύο πλευρές δεν θέλει ούτε διαφωνία ούτε σύγκρουση. Ας προχωρήσουμε μαζί, με αλληλοσεβασμό και συνεργασία και στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου."

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του καλοκαιριού 2022 ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε την προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την γνωστή πλέον φράση “Μητσοτάκης γιοκ” και ακολούθησαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Επίσης ο Ερντογάν είχε επιλέξει να απευθυνθεί μέσω Twitter στους Έλληνες στα ελληνικά, απειλώντας την Ελλάδα να μην κάνει “ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει”.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την ανάρτηση στα τουρκικά και το βλέμμα στις επερχόμενες τουρκικές εκλογές το 2023, προσπαθεί να πλησιάσει τον Τούρκο πολίτη λέγοντάς του απλά, ότι όσα λένε επανειλημμένα οι πολιτικοί του και κυρίως ο Ερντογάν για την κακιά Ελλάδα που έχει έχει δήθεν επεκτατικές βλέψεις είναι ψέμματα.

Η τουρκική δημοσκόπηση

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση στην Τουρκία από την τουρκική εταιρεία Metropoll για το πώς “βλέπει” ο τουρκικός λαός την Ελλάδα στις ερωτήσεις:

“Πιστεύετε ότι η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τον τελευταίο μήνα είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ατζέντας για τις (σσ τουρκικές) εκλογές;”, το 51,5% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι» και το 26,2% «όχι».

“Θεωρείτε ότι υπάρχει έχθρα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας;”, το 64% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι» και το 31,3% «ναι».

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι αναρτήσεις των ελληνικών Αρχών πρέπει να γίνονται και στην γλώσσα αυτού στον οποίο απευθύνονται πέρα από την ελληνική για την ενημέρωση των Ελλήνων και την αγγλική για το διεθνές κοινό.

Έτσι γίνονται οι Ψυχολογικές Επιχειρήσεις

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ