Πέμπτη 25/04/2024

Πρωθυπουργός: Ήρωες οι πιλότοι και οι τεχνικοί των Canadair 215

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης, αναφέρθηκε στα Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν στα Canadair 215.

Αναφερόμενους στους πιλότους και τεχνικούς των Canadair 215, τους χαρακτήρισε ήρωες καθόσον πετάνε και συντηρούν αντίστοιχα, αεροπλάνα 50 ετών.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Κάνατε και μια αναφορά στους πιλότους των Canadair των σημερινών. Ήρωες είναι. Τα παιδιά που πετάνε τα 215, που είναι αεροπλάνα 50 ετών, είναι ήρωες. Ήρωες. Όπως ήρωες είναι και οι τεχνικοί που τα κρατάνε στον αέρα.

Και έρχεστε τώρα κα Γεννηματά να μου πείτε: «Α, είχαμε 74 αεροπλάνα αλλά δεν πέταξαν όλα». Τι μου λέτε;

Έχετε πάει καμιά βόλτα το βράδυ στη μονάδα συντήρησης να δείτε τι τεράστια προσπάθεια κάνουν αυτά τα παιδιά να κρατήσουν το αεροπλάνο στον αέρα;

Και ναι, κάποια δεν μπορούν να πετάξουν. Κάποια δεν μπορούν να πετάξουν για τεχνικούς λόγους. Τι θέλετε; Να πετάξουν πέρα και πάνω από τις ώρες τους; Πέρα και πάνω από τα όριά τους; Ήσασταν και Αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας, θα έπρεπε να τα ξέρετε αυτά.”

Αντικατάσταση των Canadair 215 με Canadair 515

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα προτίθεται μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να παραγγείλει Καναντέρ 515 τα οποία είναι η μετεξέλιξη των Καναντέρ 415.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Ο κ. Βελόπουλος έκανε μια πολύ ωραία ανάλυση για όλα τα αεροπλάνα τα οποία πρέπει να πάρουμε. Χαίρομαι που είστε τόσο ειδικός επί του αντικειμένου. Αλλά θέλω να σας πω ότι για να πάρουμε Canadair, κ. Βελόπουλε, πρέπει να βάλουμε μπροστά τη γραμμή των Canadair. Διότι τα 515, που είναι η μετεξέλιξη του 415, δεν παράγονται αυτή τη στιγμή. Και είμαστε σε συνεννόηση με άλλους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να κάνουμε μία συνολικά μεγάλη ευρωπαϊκή παραγγελία για να πετύχουμε καλύτερες τιμές και να μπορέσει η γραμμή των Canadair να πάρει μπροστά.”

Υπενθυμίζεται ότι η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει στον στόλο της Canadair 215 και Canadair 415.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ