Πέμπτη 28/03/2024

Υπ. Εργασίας: Η μάχιμη 5ετία δεν έχει αναδρομική ισχύ για τους απόστρατους

Οι απόστρατοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τη μάχιμη 5ετία καθόσον δεν έχει αναδρομική ισχύς για τους ήδη συνταξιούχους.

Αυτό αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας σε απάντηση του στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

-Διαφήμιση-

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι το άρθρο 23 του ν. 4997/2022 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΦΕΚ 217/Α/25-11-2022) με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες, διευρύνεται πλέον ο κύκλος των προσώπων που έχουν την ανωτέρω δυνατότητα, επεκτείνοντας την παροχή αυτή σε όλο το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανεξαρτήτως μονάδων και υπηρεσιών, στις οποίες υπηρετούν.

Μάχιμη 5ετία στις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατό, Αεροπορία, Ναυτικό)
Μάχιμη 5ετία στις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατό, Αεροπορία, Ναυτικό)

Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η υπάρχουσα άδικη εξαίρεση μίας μερίδας στρατιωτικών, οι οποίοι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είχαν δικαίωμα αναγνώρισης χρόνων υπηρεσίας τους, ως διπλάσιων

Η ανωτέρω δυνατότητα παρέχεται ρητά μόνο στο υπηρετούν προσωπικό, δεδομένου ότι αφορά σε χρόνο πραγματικής υπηρεσίας, με διπλή καταβολή εισφορών κατά το χρόνο που πραγματοποιείται η υπηρεσία ή μέχρι και την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης και ως εκ τούτου δεν επεκτείνεται σε συνταξιούχους.

Περαιτέρω τροποποιήσεις της νομοθεσίας (αρχείο pdf) δεν αντιμετωπίζονται επί του παρόντος από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

-Διαφήμιση-
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ TEMU 100€ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Ακολουθήστε μας
AMYNA Network
Ειδήσεις